ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μπουρλά: Μήνυμα στους ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα


Μήνυμα στους ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν έστειλε ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα που συνάντησε στη χώρα μας στην επένδυση που προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία.

Όπως είπε, μιλώντας στο 23ο Συνέδριο της «Capital Link Invest in Greece», ο κ. Μπουρλά είπε ότι στο Υπουργείο Ανάπτυξης η εταιρεία εντυπωσιάστηκε με το πόσο καλοδεχούμενοι ένιωσαν από την ελληνική Κυβέρνηση και ότι ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ότι υποσχέσθηκε το τήρησε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην διαδικασία επιλογής 200 ατόμων για το ψηφιακό κέντρο της Pfizer στην Ελλάδα. «Οι πρώτες αιτήσεις για τις 200 θέσεις ήταν χιλιάδες. Και είχαμε την δυνατότητα επιλογής. Όμως εκείνοι που έκαναν τις προσλήψεις, οι οποίοι ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτούς χρησιμοποιούσαμε την εποχή εκείνη, ή από τις ΗΠΑ, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την ποιότητα των ανθρώπων που είχαν μπροστά τους» είπε.

Ο κ. Μπουρλά σημείωσε ότι και η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί: «Η ζώνη ώρας είναι ιδανική γιατί βρίσκεται ανάμεσα στην Ασία και την Αμερική. Είναι εικονικά δυνατόν, για παράδειγμα, οι ΗΠΑ και η Ασία να συνεργαστούν. Θα ξεκινούν να δουλεύουν στην Ελλάδα, η Ασία θα μιλάει με την Ελλάδα και έπειτα η Ελλάδα θα το μεταφέρει στις ΗΠΑ ως κόμβος.

Θα λειτουργούμε λοιπόν σαν ένα ρολόι που γυρνάει και θα μπορούμε να μετακινούμαστε από τη μία ήπειρο στην άλλη, ναι, μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 700 ανθρώπους στα δύο κέντρα και συμμετέχουν ενεργά σε ό,τι κάνουμε. Την περασμένη εβδομάδα ήμουν εκεί και περιφερόμουν στον κόμβο, μιλώντας με τους εργαζόμενους. Και έκανα τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους: «ποιος είσαι, τι κάνεις;». Ή «πες μου ένα έργο», επειδή όλοι μου λένε, «ποιο από αυτά που κάνεις είναι το πιο συναρπαστικό;».

Εντυπωσιάστηκα με αυτά που κάνουν. Ήρθα σήμερα και είπα στην εκτελεστική ομάδα της Pfizer ότι ήμουν στην Ελλάδα και είδα τι γίνεται εκεί. Τους είπα ότι είναι καταπληκτικό το πόσα έργα είναι κάτω από κάθε οργανισμό στην κατασκευή, την έρευνα, τις πωλήσεις» πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια