ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Πόρτα» Κίεβου στον Γερμανό πρόεδρο Στανμάϊερ για «στενούς δεσμούς με Μόσχα»


AP

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ παραδέχθηκε σήμερα Τρίτη ότι ήθελε να ταξιδέψει στο Κίεβο «για να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην Ουκρανία», αλλά «αυτό δεν το επιθυμούσε το Κίεβο».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα είχε προτείνει το ταξίδι στην Ουκρανία με τον Σταϊνμάιερ και τους προέδρους των άλλων Βαλτικών χωρών (Εσθονίας, Λιθουανίας, Λετονίας), όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γερμανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι πιθανή ημερομηνία γι' αυτό το ταξίδι ήταν η Τετάρτη.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι στάθηκε εμπόδιο συγκεκριμένα για την επίσκεψη του Γερμανού ομολόγου του. Ως λόγους, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει τους στενούς δεσμούς του Σταινμάγιερ με την Ρωσία τα τελευταία χρόνια αλλά και το γεγονός ότι ήταν μεγάλος οπαδός του αμφιλεγόμενου Nord Stream 2.

Ουκρανός διπλωμάτης φέρεται να δήλωσε στην Bild «όλοι γνωρίζουμε για τους στενούς δεσμούς του Σταινμάγιερ με την Ρωσία. Προς το παρόν δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Κίεβο. Θα δούμε αν αυτό θα αλλάξει». .

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια