ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αυτές τις ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ εικόνες προκάλεσαν οι ρώσοι στην Ουκρανία.

Πυραυλικές επιθέσεις στην Οδησσό. Σε τι σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Newsroom— HuffPost Greece


ZOHRA BENSEMRA VIA REUTERS

Επίσκεψη στην Οδησσό της Ουκρανίας, όπου έλαβε χώρα πυραυλική επίθεση τα ξημερώματα, πραγματοποιεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενώ αποκαλύψεις για κτηνωδίες και εγκλήματα πολέμου ακολουθούν την απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων εισβολής από την περιοχή της πρωτεύουσας, Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής του Κιέβου, με τους Ρώσους να απομακρύνονται από πόλεις- κλειδιά. Ωστόσο, καθώς οι Ρώσοι υποχωρούν, αποκαλύπτονται πολλά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου και κτηνωδίες από τις ρωσικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων φόνοι αμάχων. Το Γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε πως η πόλη Μπούχα, έξω από το Κίεβο, είναι κατεστραμμένη και γεμάτη πτώματα. Δημοσιογράφοι ανέφεραν πως βρέθηκαν τουλάχιστον 20 πτώματα σε έναν δρόμο, με πολιτικά ρούχα, και ένα με δεμένα χέρια. Μάρτυρες μίλησαν στον Observer για εγκλήματα πολέμου σε βάρος αμάχων: Σε μια περίπτωση έχει αναφερθεί πως Ρώσοι στρατιώτες σε ένα τεθωρακισμένο σκότωσαν μια 33χρονη και τους δύο γιους της- έναν οκτώ ετών και έναν τεσσάρων- καθώς και έναν 62χρονο, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν με δύο αυτοκίνητα. Επίσης, υπάρχουν στοιχεία για ομαδικούς τάφους, με τον δήμαρχο Ανατόλι Φεντόρουκ να κάνει λόγο για 280 πτώματα μέσα τους, ενώ η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας κατηγορεί τη Ρωσία για χρήση παιδιών ως «ανθρώπινες ασπίδες», τοποθετώντας λεωφορεία γεμάτα με παιδιά μπροστά από άρματα μάχης κατά την υποχώρηση στο Νόβι Μπικίβ, κοντά στο Τσερνιχίβ. Ακόμη, το πτώμα του Ουκρανού φωτογράφου Μαξίμ Λεβίν βρέθηκε κοντά στο Κίεβο: Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, Ρώσοι στρατιώτες τον είχαν πυροβολήσει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι και άλλες ουκρανικές αρχές έχουν κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις ότι άφηναν πίσω τους νάρκες και παγίδες με εκρηκτικά ενώ υποχωρούσαν από το Κίεβο: Στο Ιρπίν τα ειδικά συνεργεία βρήκαν 643 εκρηκτικές συσκευές.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε πως οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να καταλάβουν το Ντονμπάς και τη νότια Ουκρανία, τονίζοντας πως «ο εχθρός έχει εφεδρείες για να αυξήσει την πίεση στα ανατολικά». Ουκρανός διαπραγματευτής είπε πως η Ρωσία αποδέχεται «προφορικά» τη θέση του Κιέβου στις συνομιλίες, με τη Μόσχα να αποδέχεται πως δημοψήφισμα για την ουδετερότητα της χώρας είναι η μόνη διέξοδος- ωστόσο ο Ρώσος επικεφαλής διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι δήλωσε πως η θέση της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη και οι συνομιλίες δεν είχαν προχωρήσει αρκετά για συνάντηση ηγετών.

Από πλευράς τους οι χώρες της Βαλτικής έχουν σταματήσει όλες τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, προτρέποντας την υπόλοιπη ΕΕ να ακολουθήσει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

10:11 Σοκαριστικές εικόνες

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες καταστροφής μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Κιέβου. Ακολουθούν κάποιες εξ αυτών.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάποιες εξ αυτών είναι ιδιαίτερα σκληρές).

ZOHRA BENSEMRA VIA REUTERS
ZOHRA BENSEMRA VIA REUTERS
VIA ASSOCIATED PRESS
ZOHRA BENSEMRA VIA REUTERS
VIA ASSOCIATED PRESS
VIA ASSOCIATED PRESS
VIA ASSOCIATED PRESS
ZOHRA BENSEMRA VIA REUTERS
ZOHRA BENSEMRA VIA REUTERS
STRINGER . VIA REUTERS
VIA ASSOCIATED PRESS
VIA ASSOCIATED PRESS
VIA ASSOCIATED PRESS
VIA ASSOCIATED PRESS
https://www.huffingtonpost.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια