ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σήμανε η ώρα των ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ… Ζήτημα ημερών οι ανακοινώσειςΑντίστροφα πλέον μετράει ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις περί επανεκκίνησης αναζήτησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Όπως εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες το Liberal είχε αποκαλύψει, η σχετική απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αναμένονται πλέον μέσα στα επόμενα 24ωρα οι σχετικές εξελίξεις. Παρότι ο αρχικός προγραμματισμός μιλούσε για κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου, τελικά το χρονοδιάγραμμα πήγε λίγο πίσω.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ
ΠΗΓΗ: LIBERAL

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι την ανακοίνωση θα κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης και θα αφορά τρία επίπεδα:

– Την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών ερευνών στην περιοχή του Κυπαρρισιακού Κόλπου, με σοβαρές ενδείξεις προς αξιοποίηση.

– Την επίσπευση των σχετικών διεργασιών στην περιοχή της νότιας Κρήτης.

– Τη θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου που θα διευκολύνει τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο, σε μία περίοδο έντονων αναταράξεων στο συγκεκριμένο κομμάτι εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Της όλης προσπάθειας ηγείται το υπουργείο Ενέργειας με τη δημόσια εταιρία υδρογονανθράκων, ενώ προσωπική εμπλοκή έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του κ. Μητσοτάκη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Την ίδια ώρα κυβερνητική επιλογή αποτελεί η ενίσχυση του αποτύπωμα της χώρας μας στον διεθνή ενεργειακό χάρτη, όπως για παράδειγμα μέσα από έργα σαν την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας Αιγύπτου. Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στην Αθήνα όπου μεταξύ των άλλων θα συζητηθεί η συνεργασία των χωρών στο κομμάτι της ενέργειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια