ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εντολή ενεργοποίησης της ελληνικής αεράμυνας στα νησιά του ΑιγαίουΕντολή ενεργοποίησης των αντιαεροπορικών συστημάτων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δόθηκε από το επιτελείο προς τους σχηματισμούς των νησιών. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι ιπτάμενοι μόλις περάσουν στο FIR Αθηνών και τον Εθνικό εναέριο χώρο στα νησιά του Αν. Αιγαίου θα εγκλωβίζονται από τα αντιαεροπορικά συστήματα της πολεμικής αεροπορίας και του αντιαεροπορικού πυροβολικού.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

«Η ευρείας κλίμακας άσκηση αεράμυνας στην Ελληνική επικράτεια, θέλει να στείλει το μήνυμα προς την Άγκυρα της μεγάλης αποτρεπτικής ισχύος που διαθέτει η Ελλάδα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο και τη Γαύδο. Και όπως σημειώνεται η ενεργοποίηση αυτή της αντιαεροπορικής ομπρέλας κυρίως στα νησιά είναι σαφές ότι έχει να κάνει με την παρατεταμένη τουρκική προκλητικότητα η οποία έφτασε με 41 υπερπτήσεις να αμφισβητεί την Ελληνική νησιωτική γη, ακόμη και μεγάλων κατοικημένων νησιών»!

Την ίδια στιγμή δυο ασκήσεις της χώρας μας είναι σε εξέλιξη σήμερα και αύριο με τη συμμετοχή Γαλλικής φρεγάτας και Αμερικανικού Αντιτορπιλικού, γεγονός που δείχνει ότι οι σύμμαχοι γίνονται μάρτυρες των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με την Φινλανδή ομόλογο του Σάρα Μάριν στο Μέγαρο Μαξίμου, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για το πρωτοφανές μπαράζ προκλήσεων στο οποίο επιδόθηκε με υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα που κορυφώθηκε με το μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά χθες.

«Μίλησα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτνεμπεργκ και τον ενημέρωσα για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Με επικίνδυνες υπερπτήσεις πάνω από Σάμο, Χίο, Κάρπαθο και άλλα ελληνικά νησιά. Και κατέστησα σαφές στον κ. Στόλντμπεργκ ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και μη αποδεκτή από έναν νατοϊκό εταίρο στη ΝΑ Πτέρυγα το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία με τις προκλήσεις της, υπονομεύει την ενότητα του ΝΑΤΟ, την ώρα που πρέπει να παραμένουμε ενωμένοι. Αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει την πρόοδο που κάναμε κατά τη συνάντηση μου με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Πρέπει να σταματήσει. Εμείς θα θέσουμε αυτό το ζήτημα σε όλα τα διεθνή φόρουμ. Η Τουρκία δεν έχει εναρμονιστεί με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και αυτή δεν είναι συμπεριφορά κράτους που επιθυμεί να είναι υποψήφιο μέλος της ΕΕ».

Ο Δένδιας ενημέρωσε τους Γάλλους

Συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ελληνογαλλική συνεργασία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια