ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μία Ελληνίδα επιστήμονας, ανάμεσα στους πρωταθλητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Εικονογράφηση via pixabay.com / Tomislav Jakupec


Στους 15 «πρωταθλητές» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA Champions), οι οποίοι διακρίθηκαν για το πάθος, τον ενθουσιασμό και το επικοινωνιακό ταλέντο με τα οποία προώθησαν την υπόθεση του διαστήματος στην Ευρώπη, περιλαμβάνεται η Ελληνίδα επιστήμονας δρ Αθανασία Νικολάου.

Η επιλογή των «πρωταθλητών» έγινε από μια επιτροπή της ESA μετά από εξέταση χιλιάδων βιογραφικών ανθρώπων από το προσωπικό του Οργανισμού αλλά και πέραν αυτού, που προώθησαν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος στο ευρύ κοινό.

Τα βραβεία (πρώτο, δεύτερο, τρίτο) δόθηκαν για πέντε κατηγορίες: Καλλιτεχνικό έργο, Βίντεο, Εκπαίδευση, Αφήγηση και Δημόσιες Ομιλίες.

Η Αθανασία Νικολάου, η οποία πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της Εκπαίδευσης, έχει σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνει μεταπτυχιακά στην επιστήμη του κλίματος και έχει πάρει διδακτορικό στην πλανητική επιστήμη.

Εργάστηκε ως ερευνήτρια στην ESA στην Ολλανδία, στη Γερμανία και στην Ιταλία, με την έρευνα της να εστιάζεται στην εξέλιξη των πλανητών και στις κλιματικές διαδικασίες στη Γη και στους εξωπλανήτες. Είναι συνιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lecturers Without Borders (LeWiBo-Ομιλητές Χωρίς Σύνορα).

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια