ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν Μητσοτάκη!


Τάσος Ευαγγελίου


Την ώρα που η δικαιοσύνη ασχολείται με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου αλλά και το ενδεχόμενο σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αξιοποιήσει το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί εναντίον της κυβέρνησης και να μιλήσει για χειραγωγούμενα στελέχη της και ύπαρξη ενός τμήματος Πραιτωριανών, υιοθετώντας την τακτική Πολάκη. Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση είναι καθεστώς και έθεσε θέμα δημοκρατίας καλώντας τα στελέχη του κόμματός του να την επαναφέρουν, ενώ απευθυνόμενος στο ΚΙΝΑΛ ζήτησε να δεσμευθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης πως δεν θα γίνει «δεκανίκι» της ΝΔ…

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός στο εσωτερικό του κόμματος έχοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, την εσωκομματική μάχη αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής αρχηγού αλλά και να πιέσει για μια ακόμη φορά το ΚΙΝΑΛ προκειμένου να δεσμευθεί πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές για συνεργασία. Εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων είναι προ των πυλών αφού έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι μετά τις εκλογές δεν θα επιχειρηθεί αντικατάσταση των γαλάζιων golden boys από… κοκκινοπράσινα.

Σημειώνοντας πως όσα υπόσχεται στο πλαίσιο της πλειοδοτικής λογικής δεν είναι παροχές αλλά δεσμεύσεις που θα εφαρμοστούν, όπως στο παρελθόν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, προχώρησε σε μια αναφορά που προκαλεί ερωτήματα αφού δήλωσε πως ζητά εκλογές πρόωρες διότι διαφορετικά στο τέλος της τετραετίας «θα έχουν εξαντληθεί οι πόροι, θα έχουν εξαντληθεί τα πυρομαχικά» δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες ώστε να ακολουθηθεί η τακτική που ακολουθήθηκε και με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το 2014.

Η αναφορά του στη δικαιοσύνη πάντως έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην πρακτική που οδήγησε στις αποκαλύψεις περί «Ρασπούτιν» καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι τη χρησιμοποιεί. Και αυτό εξαιτίας των διώξεων όπως είπε «του Βαξεβάνη της Παπαδάκου και δικαστικών» φωτογραφίζοντας την περίπτωση που αφορά στην Ε. Τουλουπάκη, παραγνωρίζοντας πως πρόκειται για έρευνες και διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με αποφάσεις της ίδιας της δικαιοσύνης.

Έκανε λόγο για «μεγάλη» συνωμοσία, επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη και δήλωσε πως τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς διότι θα γίνουν αλλαγές που όμως θα είναι… δημοκρατικές. «Θα υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη» είπε υποσχόμενος αυξήσεις στους μισθούς, διατυπώνοντας εμμέσως την εικόνα ότι οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης κινούνται με γνώμονα οικονομικά ζητήματα και απολαβές.

Τα περί ύπαρξης τμήματος Πραιτωριανών στο χώρο της δικαιοσύνης που κινούνται με βάση οδηγίες της κυβέρνησης προκαλούν ερωτήματα ακόμη και για το τι ακριβώς θα συμβεί εφόσον με κάποιο τρόπο καταστεί εφικτή η επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.«Θα δώσουμε» είπε «ανάσα ελευθερίας στη δικαιοσύνη» και γι αυτό θα υπάρξει «ενίσχυση μισθών».

Επανήλθε στα περί συμφερόντων που εκπροσωπεί η κυβέρνηση και τα οποία εξακολουθεί να αποφεύγει να κατονομάσεις, υποσχέσεις αυξήσεις μισθούς, 13η σύνταξη, διαγραφές χρεών και ότι ανέφερε στην έναρξη του συνεδρίου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ως νεοφιλελεύθερη και υποστήριξε πως «ο σοσιαλισμός είναι το όραμα μας».

Με σύνθημα το «ψωμί φωνή και δικαιώματα» δήλωσε πως «μοναδική ελπίδα του λαού» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγκυβέρνηση με ΚΙΝΑΛ και κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τη στάση πριν τις εκλογές. Επανέλαβε δε πως ο πρόεδρος του τρίτου κόμματος της Βουλής οφείλει να ζητήσει εκλογές και αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό ή αν δεν μπορεί τώρα για άλλους λόγους να αποσαφηνίσει τη θέση του τουλάχιστον να δεσμευθεί πως δεν θα συνεργαστεί με Ν.Δ. «Οι άλλες δυνάμεις» είπε «αν για λόγους τακτικής αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους τουλάχιστον να είναι καθαρό πως δεν θα επιδιώξουν να είναι δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από τον τόπο».


Σχόλιο: 
Μετά από αυτά που ακούστηκαν συνολικά στο...συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λες: 
Δεν μπορεί να συμβαίνει...
Κιόμως συνέβησαν, οι τύποι και οι τύπισσες: Ή μισούν τον Τσίπρα και τον σαμποτάρουν, ή οι ίδιοι είναι εντελώς μα εντελώς φευγάτοι και νομίζουν ότι ζουν σε ηλιθιόσφαιρα και απευθύνονται σε ομοίους τους.
Θα με πεις, όμοιοι τους έχει πάρα πολλούς, για να παίρνει ακόμα αυτό το δημοσκοπικό 20%.
Όλο αυτό το τσούρμο, λογικά και ο Μητσοτάκης και ο Ανδρουλάκης δεν θα έχουν δυσκολία να το διαλύσουν εκλογικά, αλλά το τάγμα των εγκεφαλικά νεκρών αμύνεται σκληρά...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια