ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ουκρανική πρεσβεία: Ρωσική προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα


Διευκρινίσεις για το τάγμα Αζόφ αλλά και για τον μαχητή ελληνικής καταγωγής δίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο. Όπως αναφέρει στην εν λόγω ανάρτηση, «για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπάθησε να "φυτέψει" στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το Σύνταγμα Αζόφ» είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που λειτουργεί στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία και υποταγή».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα αναφέρει τα εξής (σ.σ. ανεπίσημη μετάφαση):

«Σχόλιο του Πρέσβη της Ουκρανίας Sergii Shutenko σχετικά με το βίντεο που προβλήθηκε κατά την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας στη Βουλή της Ελληνικής Δημοκρατίας

Για περισσότερα από 8 χρόνια και ειδικά από την έναρξη του πλήρους πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο ουκρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται γενναία τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφός μας, και την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη.
Η ρωσική μηχανή προπαγάνδας στοχοποιεί τα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Όχι μόνο θολώνει την πραγματικότητα, διαστρέφοντας γεγονότα, αλλά δημιουργεί την τρομακτική ατμόσφαιρα μίσους και φόβου.

Σήμερα οι Ρώσοι αξιωματούχοι και οι προπαγανδιστές αρνούνται το απόλυτο γεγονός της επιθετικότητας και της στρατιωτικής εισβολής στη χώρα μας και συνεχίζουν να λένε κραυγαλέα ψέματα και να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας, όπως είχε δει ο κόσμος στο Bucha.

Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από την εισβολή, ειδικά στη Μαριούπολη, η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνικών παραπληροφόρησης και μύθων.

Για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπάθησε να «φυτεύσει» στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το Σύνταγμα «Αζόφ» είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που λειτουργεί στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία και υποταγή.

Δηλώσαμε σε πολλές περιπτώσεις, ότι στην πραγματικότητα, το Σύνταγμα εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας «Azov» σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να συντρίψει τη σταθερότητα της περιοχής του Ντόνετσκ και των πόλεων της. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακατάληψη της πόλης της Μαριούπολης το 2014 και μεταρρυθμίστηκε πλήρως και ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας υπό αυστηρή διοίκηση και υπαγόμενη στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Δεδομένου ότι η πόλη της Μαριούπολης όλα αυτά τα χρόνια απολάμβανε ειρηνικές και ακμάζουσες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια.

Από τη ρωσική εισβολή, το σύνταγμα «Azov» διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για τη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική λόγω των προσπαθειών της.

Το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι από το Σύνταγμα «Azov», δείχνει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ναζιστικές πράξεις, που οι Ρώσοι διαπράττουν στη γη μας και εναντίον του λαού μας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια