ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κρεμλίνο: Έχουμε υποστεί σημαντικές απώλειες στρατιωτών στην Ουκρανία, είναι μία τραγωδία για μας

Η Μόσχα παραδέχθηκε ότι έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον αριθμό τους


Reuters

Η Μόσχα παραδέχθηκε ότι έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό δίκτυο Sky News, «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε από το Sky News εάν ο πόλεμος ήταν «ταπείνωση», δεδομένου ότι η Ρωσία έχει υποχωρήσει από την πρωτεύουσα, έχει χάσει χιλιάδες στρατιώτες και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει στην εξουσία.


Είπε ότι αυτή ήταν μία «λάθος κατανόηση» του τι συνέβαινε.

Ερωτηθείς όμως ξανά εάν η Ρωσία έχει χάσει χιλιάδες στρατεύματα, είπε: «Ναι, έχουμε σημαντικές απώλειες στρατευμάτων και είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η απόσυρση από την περιοχή του Κιέβου και τη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ ήταν μια «πράξη καλής θέλησης» για «άρση της έντασης» κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε τους λόγους της Ρωσίας για αυτό που αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», λέγοντας ότι η Ουκρανία είχε γίνει «αντιρωσική» και η Ρωσία ήταν «πραγματικά νευρική», καθώς το ΝΑΤΟ είχε «αρχίσει να κινείται προς τα όριά μας».


Η Ρωσία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι 1.351 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Ο πλήρης αριθμός των νεκρών δεν είναι γνωστός, αλλά αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε μεταξύ 7.000 και 15.000. Παρόμοιες εκτιμήσεις υπάρχουν στις ΗΠΑ.
https://www.kathimerini.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια