ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ουκρανία-Μποροντιάνκα: “Νέκροι άμαχοι με σημάδια βασανισμού”Τα πτώματα εννέα αμάχων βρέθηκαν χθες, Τετάρτη, στην Μποροντιάνκα, κοντά στο Κίεβο, ορισμένα εκ των οποίων φέρουν “σημάδια βασανιστηρίων”, ανακοίνωσε η αστυνομία της ουκρανικής πρωτεύουσας στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε. “Οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν από τις (ρωσικές) δυνάμεις κατοχής και κάποια από τα θύματα φέρουν σημάδια βασανιστηρίων”, κατήγγειλε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Αντρί Νεμπίτοφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στην Μποροντιάνκα έγιναν, σύμφωνα με το Κίεβο, “σφαγές αμάχων” στη διάρκεια του Μαρτίου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις είχαν υπό την κατοχή τους την πόλη. “Σε έναν ομαδικό τάφο, υπήρχαν δύο 35χρονοι άνδρες, και δίπλα σε αυτούς ένας έφηβος 15 ετών”, διευκρίνισε ο Νεμπίτοφ. “Σε έναν άλλον, οι δυνάμεις της τάξης βρήκαν τα πτώματα έξι ανθρώπων: τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών”, οι οποίοι “μπόρεσαν να αναγνωριστούν ως κάτοικοι της πόλης”, πρόσθεσε.

“Οι Ρώσοι στρατιωτικοί σκότωσαν συνειδητά αμάχους που δεν πρόβαλαν καμία αντίσταση”, υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι τα πτώματα των θυμάτων “μεταφέρθηκαν στα νεκροτομεία της περιοχής του Κιέβου για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση”. Ιατροδικαστές και ερευνητές έκαναν επίσης επιθεώρηση στους δύο ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν, σύμφωνα με τον Νεμπίτοφ. “Η αστυνομία της περιοχής του Κιέβου συνεχίζει να ερευνά” για τα εγκλήματα σε βάρος αμάχων που αποδίδονται από την Ουκρανία στους Ρώσους, σημείωσε επίσης.

Μετά την απόσυρση των δυνάμεων της Μόσχας πριν από τρεις εβδομάδες από την περιφέρεια του Κιέβου, εκατοντάδες πτώματα αμάχων βρέθηκαν από τις ουκρανικές αρχές, οι οποίες καταγγέλλουν μαζί με τους δυτικούς ότι οι Ρώσοι στρατιώτες διέπραξαν “εγκλήματα πολέμου” στα εδάφη που είχαν υπό την κατοχή τους. Η Ρωσία απορρίπτει επισήμως την κατηγορία αυτή.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια