ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ομαδικούς τάφους και αποκαλύπτουν τα εγκλήματα κατά αμάχων στη Μπούκα-βίντεοΌλο και περισσότερες είναι οι ενδείξεις που μαρτυρούν τη διάπραξη εγκλημάτων κατά αμάχων στη Μπούκα, το προάστιο του Κιέβου όπου, υποχωρούντες οι Ρώσοι στρατιώτες, άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς αμάχους, μερικούς με δεμένα χέρια και τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι. «Ίσως να θυμάστε ότι δέχτηκα κριτική επειδή αποκάλεσα τον Πούτιν εγκληματία πολέμου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν. «Λοιπόν, η αλήθεια του θέματος, είδατε τι συνέβη στη Μπούκα. Αυτό τον δικαιολογεί, είναι εγκληματίας πολέμου».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Την ίδια στιγμή, Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν αυστηρότερες κυρώσεις ως απάντηση , συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης των εισαγωγών ρωσικών καυσίμων, ενώ Γερμανία, Γαλλία και Λιθουανία απέλασαν χθες Ρώσους διπλωμάτες. Μέρες μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη, οι Ουκρανοί εξακολουθούσαν να βρίσκουν νεκρούς στις αυλές και στους δρόμους, μεταδίδουν από τη Μπούτσα στους NYT οι δημοσιογράφοι Carlotta Gall και Andrew Kramer.

Μερικοί από τους ανθρώπους βρέθηκαν μπρούμυτα, ή κουλουριασμένοι, χτυπημένοι ενώ οδηγούσαν ποδήλατα ή ενώ περπατούσαν στο δρόμο ή στα υπόγεια σπιτιών. Οι Gall και Kramer πήραν επίσης συνέντευξη από τον τοπικό ιατροδικαστή, Σέρχι Καπλίσνι, ο οποίος είπε ότι η πόλη ήταν αναγκασμένη να σκάψει έναν ομαδικό τάφο αφού το τοπικό νεκροτομείο είχε γεμίσει. Μια μέρα, ο Καπλίνσι είπε ότι είχε δεχθεί περίπου 30 πτώματα, 13 από τα οποία ήταν άνδρες των οποίων τα χέρια ήταν δεμένα και είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι από κοντά.

Η Ρωσία αρνείται ότι τα στρατεύματά της συμμετείχαν σε φρικαλεότητες στην Μπούτσα, αποκαλώντας τις εικόνες «άλλη μια φάρσα» και υποδηλώνοντας ότι τα πτώματα είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στους δρόμους αφού «όλες οι ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν πλήρως από την Μπούτσα» γύρω στις 30 Μαρτίου. Αλλά μια προσεκτική ανασκόπηση βίντεο και δορυφορικών εικόνων την οποία επεξεργάστηκαν οι Ν.Υ. Times δείχνει ότι πολλοί από τους πολίτες είναι νεκροί εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες, όταν ο ρωσικός στρατός είχε τον έλεγχο της πόλης, και έκτοτε σήπονται στους δρόμους.

Βίντεο που γυρίστηκε από μέλος του τοπικού συμβουλίου στις 2 Απριλίου δείχνει πολλά πτώματα διασκορπισμένα κατά μήκος της οδού Yablonska στην Μπούτσα, ενώ δορυφορικές εικόνες που παρασχέθηκαν στους Times από τη Maxar Technologies δείχνουν ότι τουλάχιστον 11 από αυτά βρίσκονταν στο δρόμο από τις 11 Μαρτίου, όταν η Ρωσία, κατά δική της ομολογία, κατέλαβε την πόλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια