ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κυρ. Μητσοτάκης: Καθοριστικός ο ρόλος της Ελλάδας για την ενέργεια στην Αν. ΜεσόγειοΤο άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η σαφής θέση της Ελλάδας από την πρώτη στιγμή, η οποία απέστειλε στην Ουκρανία ανθρωπιστικό και αμυντικό υλικό, τονίστηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα, Μ. Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Φρανκ Παλόνε, Πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας, ο Πρωθυπουργός ανέλυσε το σχέδιο της Ελλάδας για την ενεργειακή της επάρκεια εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής διεθνούς κρίσης, καθώς και για την αυτάρκειά της στο μέλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα μας, προκειμένου να καταστεί πύλη εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

«Όποιον τρόπο και αν επιλέξουμε για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ως το σημείο εισόδου του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια