ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καλοδεχούμενη η αλλαγή στάσης της κ. Νούλαντ,ο ρόλος του Τζέφρι ΠάιατΉταν ευχάριστη έκπληξη η αλλαγή της στάσης – σε επίπεδο δηλώσεων, τουλάχιστον- της υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία είχε προκαλέσει τα αισθήματα των πολιτών στην Ελλάδα και την Κύπρο, όταν επισκέφθηκε τις δύο χώρες. Και δεν ήταν μόνο η προσπάθειά της να «σκοτώσει» τον αγωγό EastMed, σάμπως και είναι τσιφλίκι της το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος. Εκτός εάν συνέβαινε κάτι που δεν γνωρίζουμε ούτε και σήμερα. με την κ. Νούλαντ, τις ηγεσίες των τριών χωρών και τις αρχικές αντιδράσεις τους.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Το Ισραήλ μετά το πρώτο μούδιασμα απάντησε, όχι δημόσια αλλά ιδιωτικά, στους Αμερικανούς ότι αυτό αποφασίζει, η ελληνική κυβέρνηση αρχικά ήταν του στιλ «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» και μετά έπεσε με τα μούτρα στον αγωγό και τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας, και ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, περιέργως, ήταν ο μόνος που είπε τα πράγματα ως έχουν: Ότι, δηλαδή, πρέπει να αναμένουμε την τελική απόφαση των Βρυξελλών, αν και ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στους χωρίς σπονδυλική στήλη γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέντευξη της στην ΕΡΤ, η κ. Νούλαντ υποχώρησε από τις απόλυτες δηλώσεις της και στο θέμα του αγωγού, και ξεκαθάρισε πράγματα που θόλωσαν οι επίσημες δηλώσεις της στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Είναι εντυπωσιακή η καταδίκη της για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά -αμερικανικής κατασκευής- μαχητικά F-16. Άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Αυτή η θέση ήταν ένα από τα επιτεύγματα του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του άλλαξε πολλές απαράδεκτες και φιλοτουρκικές θέσεις της επίσημης Ουάσιγκτον.

Ήταν και ο διπλωμάτης που πίστεψε στην ελληνοαμερικανική συνεργασία, η οποία πλέον είναι πανίσχυρη, αν και πρέπει πάντα να φοβόμαστε την τουρκολαγνεία των γραφειοκρατών των δημοκρατικών κυβερνήσεων. Οι γραφειοκράτες της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν αποδείχθηκαν επικίνδυνοι για την Ελλάδα, και πολύ περισσότερο για την Κύπρο. Και ειλικρινά πιστεύω ότι η κ. Νούλαντ, έστω και αργά, κατάλαβε ότι έσφαλλε και προσπάθησε να διορθώσει το λάθος της και τα λάθος μηνύματα που έστειλε στο λαό της Κύπρου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια