ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας για Αρμενική γενοκτονία. The Armenian genocide from turkeyΆδειασε τον Ιμπραίμ Καλίν, τον προεδρικό εκπρόσωπο του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος επανέλαβε ότι: “Η δήλωση του Προέδρου ανέφερε ότι θρηνούμε για το ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιους που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”. Ο κ. Καλίν, είχε αντιδράσει αρνητικά στην ανακοίνωση του προέδρου Μπάιντεν για την Γενοκτονία των Αρμενίων και μίλησε μάλιστα, απευθυνόμενος στους Αμερικανούς για …«βαρβάρους»!!!

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Είχε δηλώσει τα εξής εξωφρενικά: “Σύγχρονοι βάρβαροι που σκότωσαν εκατομμύρια, ξεκίνησαν παγκόσμιους πολέμους, κατασκεύασαν όπλα μαζικής καταστροφής, έριξαν ατομικές βόμβες, πούλησαν σκλάβους και εξέθεσαν ανθρώπους σε ζωολογικούς κήπους… Δεν υπάρχει γενοκτονία, εθνοκάθαρση ή κηλίδα Ολοκαυτώματος στην ιστορία μας. Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη”.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας, Hellas Journal, δήλωσε: “Ο Πρόεδρος έχει δεσμευτεί να προάγει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τέτοιες θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν. Σημαντική παράμετρος αυτής της δέσμευσης είναι η αναγνώριση της ιστορίας.

“Η δήλωση του Προέδρου ανέφερε ότι θρηνούμε για το ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιους που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την επιμονή των Αρμενίων σε όλο τον κόσμο στον απόηχο μιας τόσο μεγάλης τραγωδίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ είναι για να τιμηθούν τα θύματα. Ενθαρρύνουμε και χαιρετίζουμε τις προσπάθειες αναγνώρισης και εκτίμησης αυτής της οδυνηρής περιόδου στην ιστορία, η οποία είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την οικοδόμηση θεμελίων για ένα πιο δίκαιο και ανεκτικό μέλλον”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια