ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ουκρανία: Ο Πούτιν ζητά επειγόντως στρατιώτες, μισθός έως 560 ευρώΖητούνται «συμβασιούχοι στρατιώτες», γράφουν οι περισσότερες αγγελίες εργασίας που έχουν πλημμυρίσει τις ρωσικές ιστοσελίδες καθώς ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, φαίνεται να έχει ξεμείνει από πολεμιστές στην Ουκρανία. Από τις αρχές Μαρτίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», οι αγγελίες στους ρωσικούς ιστότοπους ζητούν κυρίως πολυβολητές και εκτοξευτές χειροβομβίδων.

ΠΗΓΗ: politisonline.com

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν ειδική στρατιωτική εκπαίδευση και να μπορούν να βρεθούν στο μέτωπο του πολέμου εντός ολίγων ημερών, όπως αναφέρει το BBC, που έκανε σχετική έρευνα για το θέμα. «Οι δημοσιογράφοι του βρετανικού δικτύου δοκίμασαν τις δυνάμεις τους απαντώντας σε αρκετές αγγελίες», όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild». Υπήρξαν κάποιοι που πόζαραν ως 25χρονοι φοιτητές δηλώνοντας ότι ξέρουν να οδηγούν τεθωρακισμένα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μεταβούν άμεσα στην Ουκρανία.

Οι επίδοξοι εργοδότες τους ρωτούσαν λεπτομέρειες για το βιογραφικό τους και συνήθως καλούσαν τους υποψήφιους στρατιώτες σε συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο. Μάλιστα αρκετοί εργοδότες είχαν ήδη αποκαλύψει από το τηλέφωνο σε πόσο διάστημα ο υποψήφιος θα μετέβαινε στην εμπόλεμη ζώνη και σε ποια πόλη θα πολεμούσε. «Μέσα σε 10 με 15 ημέρες το πολύ, θα επισημοποιηθείτε πλήρως ως συμβασιούχος στρατιώτης. Η σύμβαση διαρκεί τρεις έως έξι μήνες. Και πηγαίνεται κατευθείαν στο μέτωπο», είπε ένας εργοδότης στη διάρκεια «συνέντευξης για δουλειά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι βραχυπρόθεσμες συμβάσεις – διάρκειας από τρεις έως έξι μήνες- είναι νόμιμες, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, «σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης». «Άραγε, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild» και προσθέτει: «Ξεμένει ο Πούτιν από στρατιώτες;». Ο Πούτιν έχει επανειλημμένως τονίσει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είναι επαγγελματίες κι έχουν άρτια εκπαίδευση. Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη υποστεί μεγάλες απώλειες.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, περίπου 1.350 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου με την κυβέρνηση του Κιέβου να ανεβάζει τον αριθμό σε 19.000. «Έχουμε σημαντικές απώλειες, αυτή είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News» την περασμένη εβδομάδα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, δεν είναι σαφές πόσοι συμβασιούχοι στρατιώτες έχουν ενταχθεί στο ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με το BBC, το 2020 υπήρχαν περίπου 400.000.

Σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, όπως η «HeadHunter», από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι αγγελίες για συμβασιούχους στρατιώτες έχουν αυξηθεί σημαντικά. Υπάρχουν 500 αγγελίες μόνο στην ιστοσελίδα «Superjob», οι οποίες συνδέονται απευθείας με τον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου και να έχουν εκπληρώσει την θητεία τους στο στρατό. Ο μισθός τους κυμαίνεται από 30.000 έως 50.000 ρούβλια (330 έως 560 ευρώ). Υπάρχουν όμως και αγγελίες με μισθό που αγγίζει τα 210.000 ρούβλια (περίπου 2.350 ευρώ) το μήνα – ανάλογα με τη στρατιωτικό αξίωμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια