ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Πούτιν θα πέσει, έχει χάσει ήδη λέει πρώην βουλευτής Ρωσικής Δούμας και πρώην αντιπρόεδρος της Yukos Oil

O Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο περιμένοντας τον σύμμαχό του πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT


Ο πρώην βουλευτής της Ρωσικής Δούμας, πρώην αντιπρόεδρος της Yukos Oil και αντίπαλος του Πούτιν, ο Ίλια Πονομάρεφ, ο οποίος ζει στην Ουκρανία από το 2016, όπου και αποφάσισε να παραμείνει, σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναφέρει ότι η Ουκρανία βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, σε αντίθεση με τον Πούτιν που βρίσκεται στη λάθος πλευρά της.

«Έχουμε εμπλακεί σε έναν πόλεμο των δυνάμεων του καλού ενάντια στις δυνάμεις του κακού και πρόκειται να νικήσουμε. Επέλεξα την Ουκρανία γιατί είναι το καλύτερο μέρος για να ρίξουμε το καθεστώς του Πούτιν» ο οποίος, όπως τονίζει ο Πονομάρεφ, «έχει ήδη χάσει» αφού «η όλη στρατιωτική του στρατηγική είναι ένα τεράστιο φιάσκο».

  • Θα μπορούσε να είχε παραμείνει στην εξουσία μέχρι το θάνατό του. Όμως ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και θα είναι μοιραίος για αυτόν, γιατί δεν θα επιβιώσει. Θα εκπλαγώ, αν θα είναι ακόμα στο Κρεμλίνο την επόμενη χρονιά», υποστηρίζει ο Πονομάρεφ.

Θαυμάζει επίσης τη μεταμόρφωση, από την έναρξη του πολέμου, του Ουκρανού προέδρου για τον οποίον αναφέρει:

«Δεν ήταν καλός στο να διοικεί τη χώρα σε καθημερινή βάση σε καιρό ειρήνης. Είχε καλές προθέσεις αλλά οι δρόμοι προς την κόλαση είναι στρωμένοι με καλές προθέσεις. Από την αρχή της σύγκρουσης, είναι κουρασμένος, αλλά είναι έξυπνος, θαρραλέος και η φωνή του είναι σωστή. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος γι αυτή την κατάσταση».

  • Από την άλλη, ο Πονομάρεφ κρίνει ότι η Δύση υιοθέτησε μια «προδοτική και δειλή στάση» απέναντι στον Ζελένσκι «λυγίζοντας», όπως αναφέρει, «μπροστά στις απειλές του Πούτιν και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για πόλεμο».

Χαρακτηρίζει τον Πούτιν «άρρωστο, με ένα πυρηνικό κουμπί!», τον οποίον, όπως σημειώνει, «αν δεν τον σταματήσουμε εδώ, θα επιτεθεί στις Bαλτικές χώρες και θα προκαλέσει την κατάρρευση της τρέχουσας διεθνούς τάξης», Θεωρεί, ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, το οποίο και θεωρεί ως «μικρότερο κακό, που θα μειώσει τον κίνδυνο κλιμάκωσης, αντί να τον αυξήσει», καθώς, όπως τονίζει, «ο Πούτιν θα δει ότι η Δύση δεν τον φοβάται πλέον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή Μ.Σπινθουράκη
Παρίσι, Γαλλία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια