ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τα F-35 σε “Beast Mode” μπορούν να μεταφέρουν σχεδόν 11 τόνους όπλων!To F-35 σε διαμόρφωση “Beast Mode” δηλαδή με μέγιστο οπλικό φορτίο εσωτερικά και εξωτερικά μπορεί να μεταφέρει 22.000 όπλων. Στην τυπική stealth διαμόρφωση το μαχητικό μπορεί να μεταφέρει όπλα βάρους 5.700 λιβρών εσωτερικά. Το F-35 σχεδιάστηκε για άλλους ρόλους. Φαίνεται όμως πως το προηγμένο μαχητικό μπορεί να αναλάβει και ρόλο… “βομβαρδιστικού”.

Το F-35 μπορεί να εκτελέσει αποστολές επιτήρησης-αναγνώρισης και “χαρτογράφησης” του πεδίου της μάχης, αλλά και αεροπορικής κυριαρχίας και αποστολές της “Day One” (πρώτης ημέρας μιας σύγκρουσης). Μόνο μετά την εξασφάλιση της αεροπορικής υπεροχής το μαχητικό θα αναλάβει αποστολές κρούσης. Εκεί εμπίπτει και η διαμόρφωσή του σε Beast Mode.

Μάλιστα η αυστραλιανή αεροπορία ήδη δοκίμασε τα F-35A που διαθέτει σε αυτόν τον ρόλο. Το μαχητικό προβλέπεται να φέρει εξωτερικά τέσσερις κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες GBU-12 Pavaway II των 500 λιβρών. Το ίδιο όμως συνέβη και με το ιταλικό ναυτικό που χρησιμοποίησε τα F-35B του στην αυτή διαμόρφωση με τα μαχητικά STOVL να απονηώνονται από το ελαφρύ αεροπλανοφόρο Cavour.

Το μαχητικό παράλληλα φέρει έως και 14 πυραύλους αέρος-αέρος AIM-120 AMRAAM, δύο πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9X Sidewinder και βόμβες ακριβείας Joint Direct Attack Munitions των 2.000 λιβρών. Φυσικά σε αυτήν τη διαμόρφωση το μαχητικό είναι “ορατό” στα εχθρικά ραντάρ. Για αυτό και προαπαιτούμενο της χρήσης του σε διαμόρφωση Beast Mode είναι πρωτίστως η εξασφάλιση της αεροπορικής υπεροχής.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια