ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πρώτο «ναι» της Σλοβακίας για αποστολή πυραύλων S-300 στην Ουκρανία


Σκοπός της αποστολής των πυραυλικών συστημάτων να βοηθηθεί η άμυνα της Ουκρανίας έναντι των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών

Η Σλοβακία, όπως μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το CNN, συμφώνησε να παράσχει το βασικό σύστημα αεράμυνας, τους ρωσικούς S-300, στην Ουκρανία, με σκοπό να βοηθηθεί η άμυνα της χώρας έναντι των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Το αμερικανικό δίκτυο που επικαλείται τρεις πηγές με γνώση του ζητήματος επισημαίνει πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να επιδιώκουν την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας. 

Δύο από τις πηγές τόνισαν πως η Σλοβακία, ένας από τους τρεις συμμάχους του ΝΑΤΟ που έχουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα αμυντικά συστήματα ζητά επιβεβαιώσεις σχετικά με το ότι τα συστήματα θα αντικατασταθούν αμέσως. 

Σημειώνεται πως εάν μία χώρα  παρείχε τους S-300 της, τότε η προμηθεύτρια χώρα είναι πιθανό να λάβει το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot για να συμπληρώσει την ικανότητα που θα εγκατέλειπε, ανέφεραν δύο άλλες πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, όπως μετέδωσε το CNN.

Το αμερικανικό δίκτυο τέλος υπογραμμίζει πως Γερμανία και Ολλανδία έχουν ήδη ανακοινώσει δημοσίως ότι στέλνουν Patriot στη Σλοβακία. Όμως όπως προειδοποίησε μία πηγή η ενσωμάτωση ενός νέου, πολύπλοκου συστήματος αεράμυνας στην υπάρχουσα στρατιωτική αρχιτεκτονική μιας χώρας, καθώς και η εκπαίδευση των δυνάμεών της για τη χρήση του, μπορεί να πάρει χρόνο.

https://www.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια