ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

H κρατική κινεζική Sinopec λέει όχι σε μεγάλη επένδυση στην Ρωσία… πλήγμαΗ κινεζική κρατική Sinopec διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ρώσους για προτεινόμενη πετροχημική επένδυση και επένδυση στο φυσικό αέριο στην Ρωσία, καθώς το Πεκίνο ανησυχεί να μην καταστεί στόχος δυτικών κυρώσεων αν παράσχει βοήθεια στην Μόσχα. Το Πεκίνο πολλές φόρες μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να καταδικάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και έχει ταχθεί ανοικτά κατά των δυτικών κυρώσεων στην Ρωσία.

Όμως στο παρασκήνιο το Πεκίνο ανησυχεί σφόδρα για το ενδεχόμενο επιβολής σοβαρών δυτικών κυρώσεων και σε κινεζικές εταιρείες δίνοντας εντολές στις κινεζικές επιχειρήσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ρωσία. Έτσι η Sinopec(CNPC) και η China National Offshore Oil Corp (CNOOC) ξανασκέφτονται τις επενδύσεις 3 δισ. δολαρίων που σκόπευαν να κάνουν στην Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως η Κίνα γνωρίζει ότι το οικονομικό της μέλλον είναι δεμένο με την Δύση. Αυτό άλλωστε ανέφερε και κατά την συνομιλία του με τον Κινέζο ομόλογό του Σι. Ήδη δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν παύσει την δραστηριότητά τους στην Ρωσία και την συνεργασία με την Μόσχα. Η επένδυση της Sinopec αφορούσε την δημιουργία χημικού εργοστασίου φυσικού αερίου σε συνεργασία με την ρωσική Sibur, την μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία πετροχημικών. Αλλά τελικά το σχέδιο οδεύει προς τις καλένδες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια