ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τροποσφαιρκές επικοινωνίες για όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ; Σύστημα COMETΗ Spectra Group κέρδισε συμβόλαιο για την παράδοση συστημάτων Comtech Τropospheric Σcatter Compact Over-the-horizon Mobile Expeditionary Terminal (COMET) στους Βρετανούς Πεζοναύτες. Δεν ανακοινώθηκε καμία άλλη σχετική λεπτομέρεια, αναφέρει το έγκυρο Janes.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο του NATO Support and Procurement Agency (NSPA), μέσω του οποίου, εντός της επόμενης τριετίας, όλες οι χώρες μέλη της συμμαχίας θα μπορούν να το αποκτήσουν, κερδίζοντας τεράστια πλεονεκτήματα.

Η τεχνολογία Τροποσφαιρικής Διασποράς (Tropospheric scatter ή troposcatter) χρησιμοποιεί μικροκύματα σε στενή δέσμη τα οποία διασπείρονται στην Τροπόσφαιρα. Τα κύματα αντανακλώνται πίσω στη Γη και συλλαμβάνονται από δέκτες. Με τον τρόπο αυτό όμως επιτυγχάνεται επικοινωνία πέραν του ορίζοντα.

Το σημαντικότερο είναι ότι η εν λόγω τεχνολογία ΔΕΝ χρειάζεται δορυφόρους και δεν επηρεάζεται από παρεμβολές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δορυφορικά συστήματα. Χρησιμοποιεί μεταβλητά μήκη κύματος που κατά συνέπεια δύσκολο να εντοπιστούν. Φυσικά ένα τέτοιο σύστημα θα αποτελούσε εξαιρετικό πολλαπλασιαστή ισχύος και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια