ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ναι, είναι εγκληματίας πολέμου. Έχετε διερωτηθεί ποιο θα είναι το μέλλον του Πούτιν;


Σχόλιο: έχει δείξει ότι θα γίνεται όλο και πιο αυταρχικός στο εσωτερικό και αν αφεθεί μπορεί να κάνει όλη την Σιβηρία μια απέραντη φυλακή, αν όχι κάτι ακόμα χειρότερο. Πρέπει οπωσδήποτε να εξοντωθεί ο Πούτιν το ταχύτερο για την σωτηρία της Ρωσίας και της ανθρωπότητας. 

Έτσι αποκάλεσε ο Τζο Μπάιντεν τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγκληματία πολέμου. Προφανώς, σε αυτά τα επίπεδα καμιά λέξη, καμιά έκφραση δεν είναι τυχαία. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει μόνον ένας ισχυρός συμβολισμός, υπάρχει ζωγραφισμένη η θέση του Πούτιν στη διεθνή σκηνή την επόμενη ημέρα.

Όλοι αυτοί οι θαυμαστές του - πουτινόφιλοι με στολή ή με πολιτικά - έχουν αναρωτηθεί ποιο είναι το μέλλον του ινδάλματός τους; Τους πέρασε από το μυαλό πως, όποια έκβαση και να έχουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ο Πούτιν θα μιλά πλέον μόνο με τον Ερντογάν και τον Σι;

Ο πολιτισμένος κόσμος θεωρώ αυτονόητο πως δε θα δώσει καμιά δυνατότητα αξιοπρεπούς διεξόδου στον Πούτιν. Θα τον αφήσει να βγει μόνος του από το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα του. Άλλωστε, αν επιβραβευόταν έστω μερικώς για την εισβολή, αυτό θα ήταν ένα μήνυμα προς υποψήφιους μιμητές του. Μπορείτε να εισβάλλετε, μπορείτε να σκοτώσετε και να καταστρέψετε, αλλά στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι, με τη δική μας την υπογραφή. Νομίζω πως ουδείς ηγέτης του Δυτικού κόσμου θα ήθελε να στείλει τέτοιοι μήνυμα στον κάθε Πούτιν της υφηλίου.

Και όσοι αγωνιούν και προτρέπουν να του δοθεί μια έντιμη έξοδος, δηλαδή να βγει κερδισμένος, ας μας πουν αν το ίδιο θα έλεγαν και για τον Ερντογάν, αν αποτολμούσε μια τυχοδιωκτική κίνηση στο Αιγαίο.

Δε γνωρίζω αν είναι τόσο αργυρώνητοι ή τόσο βραδύνοες όσοι δεν αντιλαμβάνονται τις ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ του αναθεωρητισμού της Ρωσίας και του αναθεωρητισμού της Τουρκίας. Γιατί, να είμαστε και τουρκοφάγοι και πουτινολάγνοι αυτό αγγίζει τα όρια της παράνοιας, για
να μην πω κάτι βαρύτερο.

Θυμάμαι όλους αυτούς που υποστήριζαν, μετά τις πρώτες ημέρες της εισβολής, πως σε λίγες μέρες ο Πούτιν θα πάρει αυτό που θέλει και όλα καλά στο τέλος. Δε διδάχθηκαν από την ισοπέδωση του Γκρόζνι και του Χαλεπίου του 1.800.000 κατοίκων. Πίστεψα - στην καλύτερη γι' αυτούς εκδοχή- πως έχουν να κάνουν με έναν ηγέτη που σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες της διεξαγωγής ενός πολέμου. Πίστεψαν πως στην Ευρώπη δε γίνεται να ισοπεδωθούν πόλεις, να δολοφονηθούν άμαχοι, να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες.

Φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκαν ή έκαναν πως δεν αντιλήφθηκαν ότι απέναντι της η ανθρωπότητα έχει ένα βάρβαρο, πρώην σοβιετικό πράκτορα, εκπαιδευμένο να δολοφονεί, να ισοπεδώνει, να παραπληροφορεί και να αγοράζει συνειδήσεις. (Για το τελευταίο μπορεί να γνωρίζουν από πρώτο χέρι.)

Πιστεύει κανείς πως θα καθίσουν ποτέ στο ίδιο τραπέζι με τον Πούτιν, ο Μπάιντεν, ο Μακρόν ή ο Τζόνσον; Η μόνη διέξοδος που υπάρχει είναι αν το ρωσικό στρατιωτικοπολιτικό σύστημα, με μεθόδους που έρχονται από τα σκοτεινά παρασκήνια της Σοβιετικής Ένωσης, ανατρέψει τον Πούτιν.

Διαφορετικά, μαζί με αυτόν θα καταστεί παρίας του πολιτισμένου κόσμου και η Ρωσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια