ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εικόνες ολικής καταστροφής στη μαρτυρική Μαριούπολη: Νέες δορυφορικές φωτογραφίες φρίκης [φωτογραφίες και βίντεο]

Dορυφορικές εικόνες από📸 @Maxar της Μαριούπολης (ελήφθησαν στις 12 Μαρτίου): Εικόνα 1: κρατήρες πυροβολικού σε χωράφια και κατεστραμμένα κτίρια, περιοχή Zhovteneyvi. Εικόνα 2: πυρκαγιές στην περιοχή Primorsky. Εικόνες 3-4: πριν/μετά όψεις πολυκατοικιών και ζημιές , συνοικία Zhovteneyvi.


Δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν σήμερα το πρωί δείχνουν εκτεταμένες ζημιές σε αστικές υποδομές και σε πολυκατοικίες σε όλη την πόλη της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ιδιωτική αμερικανική εταιρία.

Η Maxar Technologies ανακοίνωσε ότι φαίνονται πυρκαγιές στο δυτικό τμήμα της πόλης-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και δεκάδες πολυώροφες πολυκατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις φωτογραφίες αυτές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι η Μαριούπολη πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στη χώρα του, αλλά η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών και του αποκλεισμού της πόλης επί 12 ημέρες, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή. Δεν κατέστη άμεσα δυνατό για το Reuters να επαληθεύσει τον αριθμό των θυμάτων.

Σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα τέμενος που φιλοξενούσε 80 ενήλικες και παιδιά, καθώς και Τούρκους πολίτες. Πλάνα που αναρτήθηκαν σήμερα στο Twitter δείχνουν επίσης ένα ρωσικό τανκ να πυροβολεί πολυκατοικίες.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια