ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κρεμλίνο: Σύριοι μισθοφόροι στο πλευρό της Ρωσίας στην Ουκρανία…Το Κρεμλίνο επεσήμανε σήμερα ότι Σύροι πολίτες μπορούν να πάνε να πολεμήσουν ως εθελοντές εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου “δήλωσε ότι κυρίως αυτοί που το επιθυμούν, αυτοί που έχουν ζητήσει (να πάνε να πολεμήσουν) είναι πολίτες της Μέσης Ανατολής, Σύροι”, δήλωσε ο Πεσκόφ. Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να διευκολύνει την αποστολή “εθελοντών” μαχητών στην Ουκρανία σε απάντηση στο ότι δρομολογείται η αποστολή, σύμφωνα με τον ίδιο, “μισθοφόρων” από τη Δύση.

“Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους δώσουμε αυτό που θέλουν και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης”, είχε δηλώσει ο Πούτιν. “Αν ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει με τόσο ενθουσιασμό την άφιξη διάφορων μισθοφόρων (σ.σ. στην Ουκρανία), τότε και η δική μας πλευρά έχει εθελοντές που θέλουν να συμμετάσχουν”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στο μεταξύ ο Πεσκόφ εκτίμησε ότι οι Ρώσοι που δηλώνουν ότι ντρέπονται για την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας δεν είναι πραγματικοί Ρώσοι. “Ένας πραγματικός Ρώσος δεν ντρέπεται ποτέ που είναι Ρώσος”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε για το σύνθημα “ντρέπομαι που είμαι Ρώσος” το οποίο έχει ακουστεί εντός και εκτός της χώρας από ανθρώπους που αντιτίθενται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. “Αν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, τότε απλώς δεν είναι Ρώσος”, κατέληξε ο Πεσκόφ, ο οποίος εκτίμησε ότι τα αντιρωσικά αισθήματα είναι επικίνδυνα οξυμένα στη Δύση και εξέφρασε την ελπίδα οι Δυτικοί ηγέτες να πάψουν να υποδαυλίζουν τη ρωσοφοβία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια