ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η πρώτη απάντηση της Ελλάδας στην προκλητική Ζαχάροβα


«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega.

Και είναι η πρώτη επίσημη απάντηση της Ελλάδας μετά τα όσα προκλητικά είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα για τη χώρα μας (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Σε ό, τι αφορά τις… νουθεσίες της Ρωσικής πρεσβείας για το ποιο κανάλι να βλέπουν οι Έλληνες, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε πως η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα, και ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε επίσης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες πως κανείς δε θα μπει στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο, και αυτό αφορά και τους Ουκρανούς. «Παράνομη μετανάστευση δε θα υπάρξει» είπε, λέγοντας πως υπάρχει ειδικό σχέδιο από την αστυνομία για να ελεγχθούν οι πρόσφυγες.

Η προκλητική επίθεση της Μαρίας Ζαχάροβα
Επικριτική και άκρως επιθετική εμφανίστηκε νωρίτερα ήταν η εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα για τη στάση των Ελλήνων απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο της ελληνορωσικές σχέσεις. Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες πριν η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα καλούσε με ανακοίνωσή της τους Ρώσους που είναι στην Ελλάδα και κυρίως τους τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Μαρία Ζαχάροβα της Ρωσίας αποφάσισε να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση αναφέροντας σε δήλωσή της μέσω Facebook πως «οι διμερείς σχέσεις καταστρέφονται σκόπιμα και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση».

Συνέχισε λέγοντας πως «η Αθήνα ενεργά υποστηρίζει το καθεστώς κυρώσεων της Ε.Ε.» με στόχο «όσο το δυνατόν συντομότερα να εγκαταλειφθεί το ρωσικό φυσικό αέριο» και υποστηρίζει ότι «για χάρη αόριστων και αμφίβολων στόχων, η ελληνική ηγεσία είναι έτοιμη να ακυρώσει την κοινή ιστορική κληρονομιά, την οποία μέχρι χθες χαρακτήριζε φυσικό πλεονέκτημα στη συνεργασία της με τη Ρωσία».

Προσθέτει, δε, πως: «Ανώτατοι αξιωματούχοι στην Αθήνα επιτρέπουν στους εαυτούς τους να εξαπολύσουν σκληρές κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, μιλώντας επίσης υποκριτικά για “απρόκλητη επιθετικότητα” κατά της Ουκρανίας, για την πρώτη “μαζική εισβολή” από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Συνεχίζει λέγοντας πως: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέλεξε να παρατηρεί σιωπηλά την εξόντωση των αμάχων στο Ντονμπάς, έγινε συνένοχος στην επί μακρόν γενοκτονία των κατοίκων στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Τώρα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχουν αναδειχθεί σε υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου και η ρωσοφοβική υστερία που προωθείται από τις αρχές έχει φτάσει σε σημείο ανάφλεξης. Σε αυτή τη βάση, έχουν ληφθεί βαθιά λανθασμένες, εγκληματικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Το αποτέλεσμα θα είναι να στραφούν, μεταξύ άλλων και κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και Ελλήνων, τους οποίους τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα χρησιμοποιούν ως ασπίδες και οι οποίοι ήδη έχουν πέσει θύματα αυτής της απάνθρωπης τακτικής».

Τέλος, έσπευσε να τονίσει πως «ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο», καταλήγοντας ότι «πιστεύουμε πως οι ιστορικοί δεσμοί που ενώνουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν αυτές τις δοκιμασίες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια