ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Λευκός Οίκος: Οι προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να διαδώσει ψέματα έχουν απορριφθεί από τη διεθνή κοινότηταΟι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν το Σάββατο έναν νέο νόμο στη Ρωσία που απειλεί με ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών για τη διάδοση αυτού που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ψευδείς ειδήσεις» και προέτρεψαν να συνεχιστεί η δράση σε όλους τους τομείς για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, σύμφωνα με το Reuters.

«Καταδικάζουμε την κίνηση του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εγκρίνει έναν νόμο που απειλεί με ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών για δημοσιογράφους», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Έμιλι Χορν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος προσθέτει ότι «οι προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να διαδώσει ψέματα και να αποκρύψει την αλήθεια έχουν απορριφθεί από τη διεθνή κοινότητα» καθώς και ότι θα πρέπει «να λογοδοτήσουν τα μέσα προπαγάνδας που διαδίδουν τα ψέματα του Πούτιν».

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής (σ.σ. ανεπίσημη μετάφραση):

«Επικροτούμε τα βήματα που έγιναν από κυβερνήσεις, αμερικανικές και παγκόσμιες εταιρείες και άλλα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για την καταδίκη του πολέμου επιλογής του Πούτιν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαλούνται και αμφισβητούν τις περαιτέρω προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ελεύθερο Τύπο και να διαδώσει παραπληροφόρηση.

Οι προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να διαδώσει ψέματα και να αποκρύψει την αλήθεια έχουν απορριφθεί από τη διεθνή κοινότητα: οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία των πολιτών ανέλαβαν ανεξάρτητη δράση με άνευ προηγουμένου τρόπο για να απορρίψουν τις προσπάθειες να πουληθεί ο πόλεμος του Πούτιν ως δικαιολογημένος. Από την πλευρά μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει νέες κυρώσεις σε άτομα που εδρεύουν στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και σε ρωσικές οντότητες που συνδέονται με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, που διαδίδουν αποσταθεροποιητική παραπληροφόρηση, και έχουν παράσχει σημαντική βοήθεια για την αύξηση των μέτρων ψηφιακής ασφάλειας για την κοινωνία των πολιτών και τα μέσα ενημέρωσης. Με τους εταίρους μας, θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε το κλείσιμο από τη Ρωσία ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και πλατφορμών τεχνολογίας που αρνούνται να επιτρέψουν στον Πούτιν να διεξάγει ανεξέλεγκτα εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Για να κρύψει την αλήθεια από τους πολίτες της, η ρωσική υπηρεσία λογοκρισίας έχει κλείσει ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έχει μπλοκάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει περιορίσει την πρόσβαση στη Ρωσία σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Καταδικάζουμε την κίνηση του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εγκρίνει νόμο που απειλεί με ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών για δημοσιογράφους και απλούς πολίτες που θα διέδιδαν τις λεγόμενες «ψευδείς» πληροφορίες για τον ασυνείδητο πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Προτρέπουμε συνεχόμενη δράση σε όλους τους τομείς της κοινωνίας για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών online και offline. Αυτό περιλαμβάνει την παραπληροφόρηση που επιδιώκει να διχάσει την παγκόσμια κοινότητα και να αποκρύψει την ευθύνη του Κρεμλίνου για αυτήν την κρίση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ακράδαντα ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι να λογοδοτήσουν τα μέσα προπαγάνδας και οι διαμεσολαβητές παραπληροφόρησης που διαδίδουν τα ψέματα του Πούτιν. Μέσω των ενεργειών τους που βασίζονται σε αρχές, εταίροι, ιδιωτικές εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις επιδεικνύουν ηγετική θέση αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να υποστηρίζουμε όλους τους εταίρους και να σταθούμε στο πλευρό του κυρίαρχου έθνους και του λαού της Ουκρανίας, και με τους πολίτες της Ρωσίας να μιλούν ανοιχτά κατά του πολέμου του Πούτιν κατά χιλιάδες».

Η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια