ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η κίνηση-ματ του πρωθυπουργού


Ενόχλησε τους συνήθεις πολεμοκάπηλους η απόφαση του πρωθυπουργού να συναντηθεί αύριο, Κυριακή, με τον πρόεδρο Ερντογάν στην Τουρκία.

Είναι όλοι αυτοί που θεωρούν ότι η εξωτερική πολιτική χαράσσεται με κραυγές και αυστηρά μηνύματα. Που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τους γείτονες και ότι όλη την ώρα θα πρέπει η χώρα να είναι σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. προκειμένου να συντηρούνται, με ευθύνη και των ΜΜΕ, οι υψηλοί τόνοι.

Η κίνηση του πρωθυπουργού έρχεται την πλέον κατάλληλη στιγμή, την ώρα που η Ευρώπη φλέγεται και η περιοχή έχει ανάγκη τη μέγιστη δυνατή ηρεμία. Αυτή επιτυγχάνεται πρώτα και κύρια, όπως γράφει η εφημερίδα “Παραπολιτικά”, με απευθείας επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η προσωπική επαφή παίζει καταλυτικό ρόλο και πάντα πρέπει να λειτουργεί ένα πορτοκαλί τηλέφωνο ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Είναι ενδεικτικό ότι την απόφαση της συνάντησης χαιρέτισαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝ.ΑΛ.. αλλά και κορυφαίες προσωπικότητες που γνωρίζουν όσο λίγοι από εξωτερική πολιτική, όπως η Μπακογιάννη. ο Βενιζέλος. ο Αβραμόπουλος κ.ά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια