ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ολοκληρώθηκε το γεύμα - Επί μιάμιση ώρα συζήτησαν Μητσοτάκης - ΕρντογάνΟλοκληρώθηκε μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών ενώ ακολουθεί σε λίγη ώρα η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαιο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.Ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε σε καλό κλίμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι δύο άνδρες είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες.

«Έχουμε πολλά να πούμε», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο, «θα τα συζητήσουμε όλα αυτά», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Ερντογάν δεν φορούν γραβάτες, κάτι που σχολιάστηκε στην σύντομη συνομιλία μπροστά στις κάμερες. «Η χαλαρή ενδυμασία προσφέρεται για πιο ουσιαστικές συζητήσεις», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τον Τούρκο πρόεδρο να σχολιάζει ότι «κι εγώ προτιμώ τη χαλαρή ενδυμασία τα Σαββατοκύριακα».
Ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη θέα προς το Βόσπορο από το δωμάτιο στο οποίο θα γευματίσουν.

Ο πρωθυπουργός προηγουμένως περέστη στη Θεία Λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ενώ στις 16:15 θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο Φανάρι όπου παραβρέθηκε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σε μήνυμά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος απηύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλα τα μέτωπα του πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσεκλήθη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, για να συνεορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι και επ' ευκαιρία αυτής της μετάβασης έλαβε την πρόσκληση από τον Ταγίπ Ερντογάν σε γεύμα, πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε.Αναφερόμενος στη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βερσαλλίες και την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, χαρακτήρισε λογικό να γίνονται συνομιλίες ώστε να μην προστίθενται και άλλες εστίες έντασης.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν για τέταρτη φορά από τότε που ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε πρωθυπουργός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

Στις 11:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Τουρκίας στην προεδρική κατοικία.

Στις 16:15 (ώρα Ελλάδος) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια