ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τέσσερα δισ. ευρώ τα μέτρα για τον εισαγόμενο πληθωρισμό - Απόλυτη επάρκεια αγαθών στην αγορά


«Θα πατάξουμε την αισχροκέρδεια με εντατικούς ελέγχους», τόνισε ο πρωθυπουργός

Για τα μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης λόγω του πληθωρισμού, το σχέδιο αντιμετώπισης της επικείμενης έλλειψης προϊόντων που εισάγονται από τα εμπόλεμα κράτη,όπως το ηλιέλαιο, αλλά και για το νέο νομοσχέδιο αναβάθμισης των πανεπιστήμιων με αλλαγές τόσο στην αναγνώριση των πτυχίων, όσο και στα προγράμματα Erasmus μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας: «Έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία μας συνεδρίαση και δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να προκαλεί οδυνηρές συνέπειες παντού. Αίμα στα μέτωπα, πρόσφυγες στα σύνορα και ενεργειακή θύελλα με έκρηξη τιμών παντού στον κόσμο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν παγκόσμιες διευθετήσεις, απαιτούν όμως ταυτόχρονα και σημαντικές εθνικές παρεμβάσεις», ενώ συμπλήρωσε πως η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ενεργειακό χάρτη ο οποίος διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε πως με δεδομένες τις ευρωπαϊκές ταχύτητες στην ωρίμανση των αποφάσεων, η ελληνική κυβέρνηση κινείται και αυτόνομα. «Τα μέτρα κατά του εισαγόμενου πληθωρισμού αγγίζουν πια σχεδόν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνησή μας έχει αποδείξει, εξάλλου, ότι δεν έχει ιδεολογικές εμμονές, δεν διστάζει να δρα υπέρ του πολίτη και να ρυθμίζει, όπου χρειάζεται, την ασυδοσία των αγορών. Με αυτόν τον τρόπο σκεφτόμαστε και πράττουμε κι ας αιφνιδιάζουμε που και που τους πολιτικούς μας αντιπάλους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός παραθέτοντας τα τέσσερα μέτρα ανακούφισης των πολιτών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια