ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πόσος εκνευρισμός και απελπισία πια από τους ρώσους; «Έχουμε κάθε δικαίωμα χρήσης πυρηνικών όπλων» λέει ο Μεντβέντεφ. Το μέγεθος της εγκληματικότητας τους δεν έχει τέλος.


Φωτογραφία αρχείου APimages

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της χώρας του να κάνει χρήση πυρηνικών, τονίζοντας ότι όταν διαπράττεται επιθετική ενέργεια εναντίον της Ρωσίας ακόμα και μόνο με συμβατικά όπλα, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει με πυρηνικά. Την ίδια ώρα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός χαρακτήριζε «όλο και πιο αληθινή» την προοπτική να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα.

Όπως αναφέρει ο Guardian, o Μεντβέντεφ επικαλείται το δόγμα της χώρας του, σύμφωνα με το οποίο, όταν διαπράττεται επιθετική ενέργεια εναντίον της Ρωσίας ακόμα και μόνο με συμβατικά όπλα, η Ρωσία μπορεί να απαντήσει με πυρηνικά.

Ο Μεντβέντεφ τονίζει ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και κυριαρχία της.

«Έχουμε ειδικό έγγραφο για την πυρηνική αποτροπή. Αυτό το έγγραφο υποδεικνύει σαφώς τους λόγους για τους οποίους η Ρωσική Ομοσπονδία δικαιούται να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα. Υπάρχουν μερικά από αυτά, να σας τα θυμίσω. Το νούμερο είναι η κατάσταση όταν η Ρωσία χτυπιέται από πυρηνικό πύραυλο. Η δεύτερη περίπτωση είναι οποιαδήποτε χρήση άλλων πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της. Το τρίτο είναι μια επίθεση σε μια κρίσιμη υποδομή που θα έχει παραλύσει τις πυρηνικές μας δυνάμεις αποτροπής. Και η τέταρτη περίπτωση είναι όταν διαπράττεται επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της χώρας, ακόμη και χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων, δηλαδή με τη χρήση συμβατικών όπλων», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Υπάρχει αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία της χώρας μας, να μην δώσουμε σε κανέναν λόγο να αμφιβάλλει έστω και στο παραμικρό ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε επάξια απάντηση σε οποιαδήποτε παραβίαση της χώρας μας, της ανεξαρτησίας τους», επισήμανε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια