ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εφημερίδα του Πούτιν απειλεί την Πολωνία με διαμελισμό… αλά Στάλιν! “Ναζί”Ρωσικό φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ που ελέγχεται από έναν πολιτικό του κόμματος του Πούτιν. Αυτή είναι η περίπτωση της διάσημης Pravda, η οποία ήταν το προπαγανδιστικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας. Επί του παρόντος, η έντυπη έκδοση ανήκει στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ η ψηφιακή έκδοση, Pravda.ru, είναι ένα ιδιωτικό, φιλοκυβερνητικό μέσο που ελέγχεται από τον Ρώσο πολιτικό Κονσταντίν Κόστιν, έναν από τους ηγέτες της Ενωμένης Ρωσίας (το κόμμα του Πούτιν) και αναπληρωτής επικεφαλής εσωτερικής πολιτικής στη ρωσική προεδρική διοίκηση.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

Οργή για το ταξίδι των πρωθυπουργών της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας στο Κίεβο

Το Pravda.ru δημοσίευσε αυτό το μεσημέρι ένα εμπρηστικό άρθρο κατά της Πολωνίας, υπογεγραμμένο από τον αναλυτή Λιούμποφ Στεπούσοβα, πολύ κοντά στον Πούτιν. Το άρθρο δείχνει την οργή της ρωσικής κυβέρνησης για το ταξίδι των πρωθυπουργών της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας στο Κίεβο αυτή την Τρίτη και συγκεκριμένα στην πρόταση του Πολωνού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάροσλαβ Μοραβιέσκι να στείλει το ΝΑΤΟ ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία εάν το ζητήσει ο Ζελένσκι.

Η Pravda απειλεί την Πολωνία με “τέταρτη διχοτόμηση”

“Οι Πολωνοί πολιτικοί έχουν συνηθίσει να λένε λόγια που, υπό τις παρούσες συνθήκες, οδηγούν σε κλιμάκωση. Η ιστορία των Πολωνών δεν διδάσκει τίποτα, προφανώς θέλουν την τέταρτη διχοτόμηση της Πολωνίας ή απλά να αυτοκαταστραφούν”, σημειώνει η Pravda. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τον 18ο αιώνα η Πολωνία υπέστη τρεις διαμελίσεις που κατέληξαν να διαγράψουν τη χώρα αυτή από τον χάρτη το 1795. Η Ρωσική Αυτοκρατορία ήταν ένας από τους δικαιούχους αυτών των διαμερισμάτων, με την οποία οικειοποιήθηκε ένα μεγάλο μέρος των πρώην ανατολικών εδαφών του Πολωνία.

Kάνουν επίκληση στον Στάλιν και δικαιολογούν τη σοβιετική εισβολή στην ανατολική Πολωνία το 1939

Η Pravda προειδοποιεί ότι η πρόταση του Κατσίνσκι “συνεπάγεται μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και των κρατών μελών του και της Ρωσίας”. Επιπλέον, τα ρωσικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περιγράφουν την Πολωνία ως “ύαινα”, για να επαναλάβουν στη συνέχεια μερικά από τα ψέματα της σταλινικής προπαγάνδας εναντίον του πολωνικού λαού και να δικαιολογήσουν ακόμη και τη σοβιετική εισβολή στην ανατολική Πολωνία το 1939, κρύβοντας ότι είχε προηγουμένως συμφωνηθεί με τη ναζιστική Γερμανία.

Στο απόγειο της προπαγάνδας, η Pravda κάνει επίκληση στον δικτάτορα Στάλιν, δηλώνοντας τα εξής: “Η σημερινή Πολωνία είναι μια χώρα που φέρει το όνομα του Γιόζεφ Βισαριόνοβιτς Στάλιν”, μια ανοησία που τα ρωσικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δικαιολογούν δηλώνοντας ότι από τη Σοβιετική πρωτοβουλία “η Πολωνία έλαβε τις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας, που αποτελούν το ένα τρίτο της σημερινής επικράτειας της Πολωνίας”.

Η Pravda ζητά “την αποναζιστικοποίηση της Πολωνίας”

Οι απειλές της Pravda δεν τελειώνουν εδώ: “Είναι καιρός να πραγματοποιηθεί η αποναζιστικοποίηση της Πολωνίας”, λένε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας τη λέξη που χρησιμοποιείται κυνικά από το Κρεμλίνο για να εισβάλει στην Ουκρανία και να σκοτώσει τον άμαχο πληθυσμό της. Η Pravda εκτοξεύει εναντίον της Πολωνίας ένα σωρό σχόλια στο ίδιο ύφος με αυτά που εξαπέλυσε εναντίον της Ουκρανίας πριν από την εισβολή του ρωσικού στρατού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια