ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η “ανάρμοστη σχέση” εκκλησιαστικών σε Ελλάδα και Κύπρο με την Ρωσία. Δικαιολογούν και την τουρκική εισβολή;

Russian President Vladimir Putin attends a concert marking the 8th anniversary of Crimea’s reunification with Russia at the Luzhniki stadium in Moscow, Russia, 18 March 2022. EPA, RAMIL SITDIKOV, KREMLIN POOL, SPUTNIK POOL

Παρακολουθούμε τον τρόπο δράσης και αντίδρασης των Δυτικών στη ρωσική εισβολή -με πρώτους και καλύτερους τους Αμερικανούς- και μας κυριαρχεί η θλίψη. Για όσα ΔΕΝ έκαναν για την Κύπρο, που υπέστη ίδια και χειρότερη εισβολή από τους Τούρκους Αττίλες. Αισθανθήκαμε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να καταδικάσουμε την εισβολή των Ρώσων εναντίον της Ουκρανίας, επειδή για τους Έλληνες δεν έχει καμία διαφορά από την άνανδρη εισβολή των Τούρκων, τον Ιούλιο του 1974, εναντίον της Κύπρου. Καμία απολύτως.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Και θλιβόμαστε για το γεγονός, ότι ένα κομμάτι της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υποστηρίζει μία παράνομη ενέργεια της Ρωσίας, που δεν διαφέρει από το τουρκικό κτύπημα εναντίον του νησιού. Αυτοί επηρέασαν πολλούς στις δύο χώρες υπέρ της Ρωσίας. Ρίχνουν νερό στο μύλο της Τουρκίας. Και βεβαίως υπερασπίζονται αυτό που βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες των τηλεοράσεων:

Θανάτους και καταστροφές και εκατομμύρια πρόσφυγες. Ότι ακριβώς έκανε η Τουρκία στην Κύπρο. Ότι κάνει στο Κουρδιστάν, στη Συρία, στο Ιράκ. Αυτές τις παράνομες ενέργειες υποστηρίζουν οι ελληνόφωνοι οπαδοί του κ. Πούτιν, ο οποίος ομόθρησκους είναι που σκοτώνει αν δεν το κατάλαβαν οι κληρικοί και οι λαϊκοί υποστηρικτές του.

Γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνονται οι ιεράρχες που έχουν σχέσεις -ίσως να λαμβάνουν και κατεύθυνση- από τις ρωσικές πρεσβείες (στη Λευκωσία και την Αθήνα). Και εδώ τίθεται επιτακτικά ένα μεγάλο ζήτημα. Ότι η Μόσχα θα επιδιώξει να καταλάβει τον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου, ενώ καραδοκεί για να διεκδικήσει και τον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, ως εκδίκηση για την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον κ. Βαρθολομαίο.

Δεν γνωρίζω αν έπραξε καλώς ή όχι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αλλά αυτό πίστευε, αυτό έκανε και σίγουρα δεν ευθύνεται για τον πόλεμο, όπως διαβάζω να ισχυρίζονται οι υβριστές του. Βεβαίως, δεν έχει καμία ευθύνη ο κ. Βαρθολομαίος επειδή ο Πούτιν και οι στρατηγοί του είναι αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια