ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι Ρώσοι θα ανασυνταχθούν στην Λευκορωσία


Κινούνται προς στη Λευκορωσία για να ανασυντάξουν δυνάμεις οι Ρώσοι, σύμφωνα με δημοσίευμα των NYT.

Μετά από έναν μήνα έντονων μαχών κοντά στο Κίεβο, ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες αποσύρονται μέσω της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνομπίλ προς τη Λευκορωσία για να ανασυνταχθούν, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός την Κυριακή.

Αυτό υποδηλώνει, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί την τοποθεσία του αντιδραστήρα που δεν λειτουργεί για υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η παρατεινόμενη ακτινοβολία από την πυρηνική καταστροφή του 1986 εγκυμονεί μόνο μέτριους κινδύνους για την υγεία, αν και μπορεί να αυξηυθεί για τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς δεκάδες μικρές πυρκαγιές στο γύρω δάσος εξάπλωναν ακτινοβολία σε καπνό.

Η δήλωση του ουκρανικού στρατού ήρθε ως άλλο ένα σημάδι ότι η ρωσική επίθεση στο Κίεβο έχει διακοπεί σε μεγάλο βαθμό.

Οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι δεν υπήρχε τρόπος να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα η ουκρανική ανακοίνωση, αλλά ήταν συνεπής με όσα είπαν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τις μάχες στα βορειοδυτικά του Κιέβου. 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον προεδρικό σύμβολο της Ουκρανία, Ολεξέι Αρέστοβιτς, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να περικυκλώσει τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Ολεξέι Αρέστοβιτς.

Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν μικρής κλίμακας αντεπίθεση.


Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι 1.119 άμαχοι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.790 έχουν τραυματιστεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.

Περί τα 15 κορίτσια και 32 αγόρια, καθώς και 52 παιδιά των οποίων δεν έχει γίνει γνωστό το φύλο, συγκαταλέγονται στους νεκρούς, ανέφεραν τα Ηνωμένα Εθνη σε ανακοίνωσή τους που αφορά την περίοδο από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 26ης Μαρτίου.

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερος, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς οι πληροφορίες από ορισμένες περιοχές όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες φθάνουν πολύ αργά ενώ ορισμένες πληροφορίες εξακολουθούν να χρειάζονται επιβεβαίωση.

Αυτό αφορά κυρίως την πολιορκημένη Μαριούπολη στη νότια Ουκρανία καθώς, τη Βολνοβάκια στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και το Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χάρκοβου, την Ποπάσνα και το Ρουμπίζνιε στην περιφέρεια του Λουχάνσκ και το Τροστιανέτς στην περιφέρεια του Σούμι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων προκλήθηκαν από εκρηκτικά όπλα με ευρεία περιοχή διασποράς, περιλαμβανομένου του βομβαρδισμού από βαρύ πυροβολικό και από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών και από πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις, σημειώνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Απόδοση: Καθημερινή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια