ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ρίχνει τόνους η Άγκυρα; Πάνε “γαλάζια πατρίδα” και “σύνορα της καρδιάς”;Aποδοτική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος. «Πιστεύω ότι θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνοντας τους τόνους μετά την επιθετική ρητορική εκ μέρους της Τουρκίας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα σε ομιλία του βάζει στο ίδιο κάδρο τις συνομιλίες Μπάιντεν, Μητσοτάκη, Σολτς. Την ίδια ώρα, φαίνεται να αλλάζει η ρητορική σε όλα τα επίπεδα μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών. Ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ μιλούσε για «Γαλάζια πατρίδα» και αποστρατικοποίηση των νησιών, πλέον αναφέρεται στις «προοπτικές διαλόγου με την Ελλάδα».

Μιλώντας για προοπτική και ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει ότι «μαλακώνει» τη τη ρητορική του, θέλοντας να δείξει τη στροφή της χώρας του στη Δύση και στο ΝΑΤΟ- χωρίς ωστόσο να παραμελεί το Ρώσο πρόεδρο. «Η Τουρκία είναι το ανερχόμενο αστέρι του κόσμου. Από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι και την Αφρική και Νότια Αμερική, όλοι μιλούν για εμάς» σημείωσε σε ομιλία του στο κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Ερντογάν μιλούσε πιο έντονα χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «γεωγραφία της καρδιάς και τα σύνορα της καρδιάς».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια