ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το μυστικό ταξίδι Λαβρόφ στην Κίνα που δεν έγινε! Δεν τον ήθελαν οι Κινέζοι ή;Ρεπορτάζ για ένα μυστηριώδες ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ με προορισμό την Κίνα, εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, δημοσίευσε η εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επιβιβάστηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου σε αεροπλάνο προκειμένου να μεταβεί στο Πεκίνο αλλά στα μισά της διαδρομής το αεροπλάνο του έκανε μεταβολή και επέστρεψε στη Μόσχα.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

“Πρόκειται για κόκκινο συναγερμό;”, αναφέρει το γερμανικό ρεπορτάζ. Και συνεχίζει: “Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήθελε πραγματικά να πετάξει στον μεγάλο του σύμμαχο στο Πεκίνο το βράδυ της Πέμπτης. Αλλά στη μέση της πτήσης, το αεροπλάνο του έσβησε ξαφνικά πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ (στη Σιβηρία)! Αντί να πάει στην Κίνα, έκανε τα 2800 χλμ πτήσης πίσω στο αεροδρόμιο αναχώρησής του, το αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα.

Δεν τον ήθελε το Πεκίνο ή τον φώναξε πίσω άρον άρον ο Πούτιν;

Το γερμανικό ρεπορτάζ θέτει το παρακάτω ερώτημα: “Και εδώ ο κόσμος μπερδεύεται: δεν ήθελε το Πεκίνο να δεχτεί τον υπουργό Εξωτερικών του Πούτιν (που η Δύση του έχει δώσει το ψευδώνυμο: “ψεύτης Λαβρόφ”) ή ο Πούτιν τον διέταξε να γυρίσει πίσω στη Μόσχα το “σπίτι τους είχε αρπάξει φωτιά”;

Τι είχαν μεταδώσει οι Financial Times

Το γερμανικό ρεπορτάζ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε σχέση με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Financial Times για ενίσχυση της Μόσχας από το Πεκίνο. Στο δημοσίευμα αναφερόταν πως η Ρωσία έχει υποβάλλει αίτημα στην Κίνα για στρατιωτικό εξοπλισμό ως υποστήριξη της εισβολής στην Ουκρανία. Το ρεπορτάζ των Financial Times από την Ουάσιγκτον έγινε το βράδυ της Κυριακής, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους. Το ρωσικό αίτημα αφορά “στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλη βοήθεια” και έχει υποβληθεί από την αρχή της εισβολής, υποστήριζαν οι FT. Η πληροφορία διαψεύστηκε κατηγορηματικά τόσο από τη Μόσχα όσο από το Πεκίνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια