ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τι απέγινε η φάλαγγα των 40 μιλίων; Δυτικά όπλα… “λένε ψέματα στον Πούτιν”Οι Αμερικανοί είναι ενθαρρυμένοι με την κατάσταση επί του στρατιωτικού πεδίου στην Ουκρανία και έχουν πειστεί ότι η πολιτική της ενίσχυσης με δυτικό πολεμικό υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έχει φέρει «πολύ καλά» αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι η πρόβλεψη για ένα πόλεμο τεσσάρων ημερών δεν επιβεβαιώθηκε. Αντίθετα η ρωσική εισβολή έχει συναντήσει μεγάλα εμπόδια και με τα σημερινά δεδομένα είναι οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται σε αντεπίθεση σε αρκετά σημεία της χώρας. Εκτός της ανατολικής Ουκρανίας, όπου σύμφωνα με το Πεντάγωνο θα στρέψει όλο το ενδιαφέρον του και όλες τις δυνάμεις του το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Πάντως, η μεγάλη απορία που κυριαρχούσε χθες είναι τι απέγινε εκείνο το «κονβόι» των 40 μιλίων που στόχευε το Κίεβο. Οι αμερικανικοί δορυφόροι ακολουθούσαν κάθε …βήμα του. Ενημέρωναν για κάθε κίνηση. Και ξαφνικά σιωπή. Ούτε οι Αμερικανοί δίνουν αναφορά, ούτε οι Ρώσοι έχουν παραδεχθεί ποτέ την ύπαρξή του, αν και οι φωτογραφίες των δορυφόρων ομιλούν από μόνες του. Καταστράφηκε; Ή οι Ρώσοι στρατιώτες το εγκατέλειψαν και παραδόθηκαν; Δεν υπάρχει, προς το παρόν, τελική απάντηση στο ερώτημα. Αν και όπως έγινε γνωστό η επίθεση εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας απέτυχε, διότι Ουκρανοί κομάντος κτύπησαν την πομπή των τεθωρακισμένων οχημάτων και των φορτηγών ανεφοδιασμού.

Οι Ουκρανοί κομάντος ανέλαβαν και καταδρομικές επιθέσεις και με τη βοήθεια και των drones κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο. Εάν έχουν ίχνος αλήθειας οι παραπάνω πληροφορίες, τότε το πρόβλημα για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι τεράστιο. Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και μία δήλωση της υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόριας Νούλαντ. Ισχυρίστηκε ότι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό αν ισχύει η πληροφορία της Αμερικανίδας υφυπουργού, η οποία γνωρίζει την Ουκρανία όπως την κάλπικη δεκάρα. Οι Ρώσοι την έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα εναντίον του εκλεκτού της Μόσχας.

Στη συνέντευξη της, η κ. Νούλαντ υποστήριξε ακόμα ότι η απόφαση της Μόσχας να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κίεβο και Τσερνίχιφ είναι αποτέλεσμα της σκληρής άμυνας του ουκρανικού στρατού. Η συνομιλία του Προέδρου Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομόλογό του, αυτό το νόημα είχε την Τετάρτη. Να εξετάσουν το πρόγραμμα της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο, χωρίς αμφιβολία, είναι επιτυχημένο. Ήδη, ο γερουσιαστής Κρις βαν Χόλλεν, που έλαβε μέρος σε κλειστή ενημέρωση στη Γερουσία, ζήτησε απ’ όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που έχουν στο οπλοστάσιο τους το σύστημα S-300, να το παραχωρήσουν στην Ουκρανία.

Οι δύο πρόεδροι μίλησαν για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων και των εταίρων τους που αφορά την παροχή στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, και την επιβολή σοβαρού κόστους στη Ρωσία για τη βάναυση επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι ηγέτες συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εκπληρώσουν τα κύρια αιτήματα της Ουκρανίας για ενίσχυση της ασφάλεια της. Μίλησαν για τις κρίσιμες επιπτώσεις που είχαν τα αμερικανικά όπλα στον πόλεμο και τις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών από κοινού με τους συμμάχους και τους εταίρους για να εντοπίσουν τις πρόσθετες ανάγκες της ώστε να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να υπερασπιστεί τη χώρα του. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια