ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στόχος η εξαφάνισή της ΟυκρανίαςΤαυτόχρονη επίθεση στην Ουκρανία από τρία σημεία πραγματοποιεί η Ρωσία, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για εισβολή στη χώρα. Στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη από τα βόρεια της Ουκρανίας προς Χάρκοβο, από τα ανατολικά προς Μαριούπολη (Ντονέτσκ) και από τα βορειοανατολικά μέσω Λευκορωσίας προς το Κίεβο.

Υπήρξαν πληροφορίες νωρίτερα για επιχειρήσεις και αμφίβια απόβαση από το λιμάνι της Οδησσού, τις οποίες διαψεύδει ο ουκρανικός στρατός. Ο στρατηγός Λάμπρος Τζούμης τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα που θέλει να φτάσει ο Πούτιν με την αιφνιδιαστική επιχείρηση και εάν στοχεύει στο Κίεβο και σε ανατροπή της Ουκρανικής κυβέρνησης.

Εξήγησε ωστόσο ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρώτα θα επιχειρήσουν να προσβάλουν τα συστήματα αεράμυνας και να πλήξουν της επικοινωνίες, ώστε να παραδοθεί η χώρα χωρίς αντίσταση. Η Ουκρανία, πρόσθεσε, δεν έχει μεγάλες στρατιωτικές δυνατότητες, δεν έχει ναυτικό, ενώ η αεροπορία της είναι πολύ περιορισμένη, συνεπώς «δεν μπορούμε να περιμένουμε σοβαρή αντίσταση».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια