ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μαριούπολη: Φόβοι για χτύπημα Τσετσένων στο Ελληνικό Προξενείο – Στόχος να κατηγορηθούν οι ΟυκρανοίΑπό την προηγούμενη Δευτέρα, στην περιοχή του Ντονμπάς έφτασαν οι μισθοφόροι Τσετσένοι του Καντίροφ, πιστού συμμάχου του Πούτιν, οι οποίοι ενώθηκαν με τους Ρωσόφωνους αποσχιστές της περιοχής.

Οι Ρώσοι στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου ζούνε χιλιάδες Έλληνες, ρίχνουν μαχητές που δεν ανήκουν στις Ρωσικές Ένοπλες διότι δεν θέλουν να κατηγορηθούν για βιαιότητες κατά αμάχων και κυρίως κατά των Ελλήνων που είναι πιο κοντά στο Κίεβο. Την στάση αυτή της Μόσχας θα την παρατηρήσουμε στο μέλλον, όταν θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ακόμα και σε Διεθνές Δικαστήρια, για τον θάνατο των Ελλήνων και των αμάχων γενικά.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του για τον θάνατο των 10 Ελλήνων στα χωριά Σαρτανά και Μπουχάς, κατηγόρησε ως υπεύθυνους τους Ουκρανούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό του χωριού Μπουχάς, οι Ρώσοι αυτονομιστές μαζί με Τσετσένους, κατέλαβαν το χωριό, κάτι που αποδεικνύει πως ο βομβαρδισμός είχε ως στόχο τους υπερασπιστές.
Μεταφορά του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης στις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΕ στην Μαριούπολη

Την ίδια στιγμή, με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια των μελών του προσωπικού του Γενικού Προξενείου της Μαριούπολης, καθώς και των φιλοξενουμένων σε αυτό δημοσιογράφων, αποφασίστηκε η προσωρινή μεταφορά του Γενικού Προξενείου σε άλλο κτίριο εντός της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Ειδική Αποστολή Επιτήρησης του ΟΑΣΕ, η οποία έχει αποχωρήσει.

Η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την Γραμματεία του ΟΑΣΕ και ιδιαίτερα τη γενική γραμματέα του Οργανισμού Helga Schmid.

Το Γενικό Προξενείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του παραμένουν τα ίδια:

Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη:

Τηλέφωνα: 00380629 47-04-38, 00380629 34-53-84, 00380629 52-84-90, 00380629 33-24-92

Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης: 00380967047885

Email: grgencon.mar@mfa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια