ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ζητούσε παραίτηση Μενδώνη λόγω Λιγνάδη… τώρα αυτός διώκεται για βιασμούς!Πέρυσι τέτοιο καιρό στόχος ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης. Προβεβλημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, από αυτούς που έχουν επηρεάσει τη ζωή μου. Ανήκει σε αυτό το είδος που με οδήγησε σε συστηματική αποχή από τα θεατρικά δρώμενα. Το επέβαλα στον εαυτό μου ως ψυχική και πνευματική δίαιτα. Ο άνθρωπος κατηγορήθηκε ότι διέπραξε διάφορα αίσχη, τα οποία ξεσήκωσαν ακόμη και το σινάφι του εναντίον του. Όσοι χειροκροτούσαν εκστασιασμένοι επειδή έδωσε στον Σάκη Ρουβά τον ρόλο του Διονύσου στις Βάκχες του δυστυχούς Ευριπίδη, τώρα ανατρίχιαζαν. «Ας είμαστε και κάπου ανθρώποι», που λέει και ο Σεφερλής. Με εκείνα τα μαγικά που γνωρίζουν καλά οι υπηρέτες της τέχνης του θεάματος, στην υπόθεση Λιγνάδη ενεπλάκη και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διά της συλλογής υπογραφών, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και λοιπές πνευματικές δυνάμεις απαίτησαν την παραίτησή της. Ήξερε το ποιόν του ανδρός και παρ’ όλ’ αυτά τού έδωσε το Εθνικό. Θα μου πείτε η απαίτηση για παραίτηση κάποιου υπουργού κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα, σαν περιοδικό. Έχω αρχίσει να ανησυχώ διότι, παρά την πυρκαγιά του φέρι μποτ, κανείς δεν ζήτησε να παραιτηθεί κανένας υπουργός. Η κ. Μενδώνη το πήρε κατάκαρδα και για να δικαιολογηθεί, είπε ότι ο Λιγνάδης, επειδή είναι καλός ηθοποιός, την εξαπάτησε. Η ταύτιση του υποκριτικού ταλέντου με την απάτη είναι μια πρώτης τάξεως αντίληψη υπουργού Πολιτισμού για το θέατρο.

Ένα χρόνο μετά, έρχονται τα ωραία. Ένας από το σινάφι που υπέγραψε το κείμενο ηθικής καταδίκης του Λιγνάδη και πολιτικής καταδίκης της Μενδώνη σήμερα κατηγορείται για κάτι βιασμούς ανηλίκων. Όταν διάβασα το όνομά του, δεν μου είπε τίποτε. Και μέχρι να γράψω το σημείωμα το είχα ξεχάσει. Πρέπει να παραδώσω το κείμενο και δεν έχω χρόνο να το ψάξω. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το βρουν στο Διαδίκτυο. Είναι αθώος, ώσπου να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του. Όμως, το ίδιο ισχύει και για τον Λιγνάδη.

Τι είναι αυτός ο άνθρωπος; Πώς σκέφτεται αυτός ο άνθρωπος, αν σκέφτεται; Θα μου πείτε ο Ταρτουφισμός είναι δημοκρατικό κεκτημένο. Υπογράφει κείμενο καταδίκης, ενώ ξέρει ότι και ο ίδιος έχει διαπράξει αντίστοιχα αίσχη με αυτά που καταγγέλλει. Ελπίζει ότι έχουν ξεχαστεί τα δικά του; Θεωρεί ότι η υπογραφή του στο κείμενο της καταγγελίας θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τις δικές του πομπές; Πέρυσι τέτοιο καιρό οι προοδευτικές δυνάμεις της αισιοδοξίας προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το «ΜeΤoo» είναι κοινωνικό κίνημα εξυγίανσης. Μέσα στην προοδευτική τους μέθη, τους ξέφυγε το ισχυρότερο ρεύμα της δημοκρατίας μας, ο Ταρτουφισμός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια