ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ελλάδα-μετανάστες: Αποσυμφόρεση μεν… επιδοτούμενοι αλλοεθνείς δε - Η τσαπατσουλιά στο μεταναστευτικόΟ κ. Μηταράκης όταν ανέλαβε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είχε δύο στόχους: ο πρώτος ήταν η αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Το πρόβλημα το γνώριζε από πρώτο χέρι, αφού το νησί όπου εκλέγεται, η Χίος, ταλαιπωρείται χρόνια τώρα. Ο δεύτερος ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο απελαύνονται. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι απελάθηκαν.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πόσους μη δικαιούχους Πακιστανούς δέχθηκε το Πακιστάν. Πληροφορούμαι ότι το 90% των παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασαν τα σύνορά της ως νόμιμοι. Απλώς δεν έφυγαν όταν έληξε η άδεια παραμονής τους. Υποψιάζομαι ότι το ποσοστό μάλλον ισχύει επί τα χείρω στη δική μας επικράτεια. Οι δομές αποσυμφορήθηκαν. Το ερώτημα είναι πού πήγαν όσοι τις εγκατέλειψαν. Ορισμένοι εξαϋλώθηκαν, σύμφωνα με τη θαυματουργή συνταγή της κ. Χριστοδουλοπούλου.

Όσους δεν τους έπιασε η συνταγή, οι περισσότεροι δηλαδή, μετακόμισαν στην Αθήνα. Ο κ. Μηταράκης κατάφερε να μεταθέσει το πρόβλημα από την περιφέρειά του στον κ. Μπακογιάννη. Είναι αυτό που λέμε «εθνική πολιτική». Απορία αναρμοδίου. Αφού η οικονομία μας χρειάζεται εργατικά χέρια, είτε στην καλλιέργεια της γης είτε στον τουρισμό, γιατί δεν φρόντισαν τόσα χρόνια να τους εκπαιδεύσουν ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα κάλυπταν τα κενά. Προφανώς, για να δικαιούνται άσυλο έχουν ελεγχθεί ότι δεν είναι εγκληματίες, τρομοκράτες ή ψυχοπαθείς. Απάντηση αρμοδίων: διότι η εκπαίδευσή τους ανετέθη σε διάφορες ΜΚΟ, που τους μάθαιναν να τραγουδούν και να ζωγραφίζουν.

Με δυο λόγια, παρά τα τόσα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για τον ευγενή σκοπό, τους άφησαν χωρίς εφόδια που θα τους επέτρεπαν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Να τους προωθήσουν σε περιοχές όπου χρειάζονται εργάτες γης ή να τους εκπαιδεύσουν για να δουλέψουν σε ξενοδοχεία. Ο μόνος τρόπος ένταξης είναι η εργασία. Οι Αλβανοί που ήρθαν πριν από μερικές δεκαετίες δεν ζητιάνευαν ούτε ζητούσαν επιδοτήσεις. Δουλειά έψαχναν. Και όσοι βρήκαν εντάχθηκαν μια χαρά.

Το κέντρο της Αθήνας ασφυκτιά από επιδοτούμενους αλλοεθνείς, και ο κ. Μηταράκης για να καλύψει το κενό εργατικού δυναμικού συνάπτει συμφωνία με το Ισλαμαμπάντ. Θα μας τους στέλνουν, μέσω Τουρκίας ενδεχομένως, και ο μουσουλμάνος που δεν έχει δει γυναικείο κεφάλι χωρίς μαντίλα θα βρεθεί σ’ ένα ξενοδοχείο αντιμέτωπος με ημίγυμνες γυναίκες στις ξαπλώστρες στην πισίνα. Δεν ξέρω αν είναι ευήθεια, αφέλεια ή δεν ξέρω τι. Εκείνο που ξέρω είναι ότι η τσαπατσουλιά που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό καλά κρατεί ακόμη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια