ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

O Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου τα χώνει στους τράγους που παρασύρουν τον κόσμο - Το Άγιο Όρος πλήρωσε μεγάλο φόρο στην πανδημία


«Οι γεροντάδες έχουν φτιάξει μια Εκκλησία στα μέτρα τα δικά τους. Ερμηνεύουν όπως θέλουν το Ευαγγέλιο του Χριστού»


Ξεσπά ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, για το ζήτημα της πανδημίας και της αντιμετώπισής της στο Άγιο Όρος και την εκκλησία, γενικότερα.


Σε συνέντευξή του στο «Εκκλησία OnLine» ο ηγούμενος τόνισε πως το Άγιο Όρος έχει πληρώσει μεγάλο φόρο στο θέμα της πανδημίας με αρκετούς νεκρούς, ενώ κατηγόρησε τους γεροντάδες λέγοντας πως ερμηνεύουν όπως θέλουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.


Όπως δήλωσε ο ηγούμενος Βαρθολομαίος: «Επικρατεί μια ανησυχία στους πατέρες γιατί δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος, παρόλα αυτά, αυτοί που θέλουν να προσέχουν προσέχουν, ενώ κάποιοι δεν θέλουν να προσέχουν και εμμένουν σε αυτή την άστοχη και πολλές φορές δαιμονική αντίδραση και άρνηση για κάτι το οποίο είναι πολύ απλό.


Υπάρχουν ακόμη κρούσματα στο Άγιο Όρος, υπάρχουν πατέρες στο νοσοκομείο, πρόσφατα εκοιμήθη και άλλος, ο αριθμός των μοναχών που έχουν κοιμηθεί αναλογικά σε σχέση με το σύνολο του Αγίου Όρους είναι πάρα πολύ μεγάλος. Σαν Άγιο Όρος έχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο στο θέμα της πανδημίας με τους νεκρούς».


Αναφορικά με τους γεροντάδες, είπε: «Το φαινόμενο με τους Γεροντάδες δεν είναι τωρινό. Απλώς η πανδημία το αποκάλυψε. Παρασύρουν τους ανθρώπους, το έχουμε στηλιτεύσει πάρα πολλές φορές όμως όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια ανησυχητική ανοχή από την Εκκλησία στο φαινόμενο του Γεροντισμού.


»Οι γεροντάδες έχουν φτιάξει μια Εκκλησία στα μέτρα τα δικά τους. Ερμηνεύουν όπως θέλουν το Ευαγγέλιο του Χριστού. Έχουν φτιάξει ομάδες, δεν προσφέρουν Χριστό, η Εκκλησία είναι ένα σώμα, δεν μπορείς να αυτονομείσαι. Βαδίζουμε προς το τέλος αλλά μην δείξουμε χαλάρωση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια