ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΑΣΟΕΕ: Εξι συλλήψεις, ενώ επιχειρούσαν να γκρεμίσουν τοίχο για να στήσουν «στέκι»


Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα στην ΑΣΟΕΕ προκειμένου να εμποδιστούν άτομα που προσπαθούσαν να στήσουν «στέκι» εντός του πανεπιστημίου.

Συνελήφθησαν έξι άτομα τα οποία επιχειρούσαν να γκρεμίσουν ένα τοίχο εντός του ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί άμεσα η αστυνομία και να συλληφθούν.

Το περιστατικό έγινε ακριβώς μια ημέρα μετά την καταδρομική επιχείρηση περίπου 10 κουκουλοφόρων στο αμφιθέατρο και τον ξυλοδαρμό καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων τραυματίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να τον προστατεύσουν.

Το θύμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμπλέκεται σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, ενώ ο ίδιος αμέσως μετά το επισόδειο είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Ο ξυλοδαρμός του καθηγητή επιβεβαιώνει την άνεση με την οποία δρουν ανενόχλητοι επί σειρά ετών οι γνωστοί - άγνωστοι στους χώρους των ΑΕΙ, απόρροια της ευρέως διαδεδομένης αντίληψης που έχει καλλιεργηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες ότι στα πανεπιστήμια μπορεί να μπει όποιος θέλει και να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς τις παραμικρές επιπτώσεις.

Αμεση υπήρξε η παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, η προϊσταμένη της οποίας, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια