ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Φθηνότεροι από σήμερα οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας - Τι αλλάζει


Shutterstock

Φθηνότεροι θα είναι από σήμερα 1η Ιανουαρίου 2022 οι λογαριασμοί της κινητής τηλεφωνίας καθώς τίθενται σε ισχύ οι μειώσεις των συντελεστών του ειδικού τέλους, τόσο για τους συνδρομητές όσο και για τους κατόχους καρτοκινητής.

Η μείωση στους μηνιαίους λογαριασμούς υπολογίζεται από 2% έως και 10% με περισσότερο κερδισμένους τους νέους από 15 έως 29 ετών που απαλλάσσονται πλήρως από το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, όσο μεγαλύτερος είναι ο λογαριασμός τόσο μεγαλύτερο είναι και το όφελος. Για παράδειγμα, όσοι έχουν λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας πάνω από 150 ευρώ θα δουν όφελος 10 ευρώ το μήνα, ενώ για λογαριασμούς μέχρι 50 μηνιαίως η μείωση θα φτάνει τα 2 ευρώ το μήνα.

Ποιοι ευνοούνται

Το τέλος συνδρομητών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας είναι μηδενικό για φυσικά πρόσωπα τα οποία κατά τη διάρκεια εκάστου έτους εφαρμογής έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους έως την 31η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους και δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό 30ο έτος της ηλικίας τους έως την ημερομηνία αυτή.

Η μείωση του τέλους θα γίνει αυτόματα αλλά για την κατάργησή του για τους δικαιούχους 15-29 ετών θα πρέπει να γίνει μια δήλωση εγγραφής στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet, που αναμένεται να ανοίξει μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Στην περίπτωση που αφορά ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα. Οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλουν τη δήλωση, το τέλος μειώνεται αυτόματα.

Η κατάργηση του τέλους για δικαιούχους 15-29 ετών εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο.

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια