ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η πρώτη περίπτωση ταυτόχρονης νόσησης από γρίπη και κορωνοϊό: Ανησυχεί η επιστημονική κοινότητα

A nurse prepares to inject a child with a first shot of a COVID-19 vaccine in Jerusalem, Israel. EPA, ABIR SULTAN μέσω ΚΥΠΕ

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα προκαλεί ο αποκαλούμενος ιός “florona” ή “flurona” (flu + corona), ένας συνδυασμός γρίπης και κορωνοϊού, το πρώτο κρούσμα του οποίου εντοπίστηκε στο Ισραήλ.

Την περίπτωση ταυτόχρονης νόσησης από γρίπη και κορωνοϊό αποκάλυψε η ισραηλινή εφημερίδα Υediot Ahronot, αναφέροντας πως η ασθενής είναι μια έγκυος στην πόλη Πετάχ Τίκβα.


Η γυναίκα εισήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Ιατρικό Κέντρο Rabin της πόλης για να γεννήσει, και εκεί διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί και από τους δύο ιούς.

Ο νέος ιός βαφτίστηκε flurona από τον σύνδυασμό των όρων flu που σημαίνει γρίπη και corona που είναι το πρώτο συνθετικό της λέξης κορονοϊός


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει θέσει στο μικροσκόπιο τη μοναδική αυτή περίπτωση της flurona», ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε κάποια συμπέρασμα, π.χ. αν η ταυτόχρονη προσβολή από γρίπη και κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν κολλήσει και τους δύο ιούς.

Ο καθηγητής Arnon Vizhnitser, διευθυντής του Γυναικολογικού Τμήματος των νοσοκομείων, δήλωσε:“Πέρυσι, δεν είχαμε κρούσματα γρίπης σε εγκύους ή γυναίκες που γεννούν. Σήμερα, βλέπουμε κρούσματα τόσο του κορονοϊού όσο και της γρίπης. Βλέπουμε όλο και περισσότερες έγκυες γυναίκες με γρίπη.

Είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίζεις μια γυναίκα που έρχεται με πυρετό κατά τον τοκετό. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κορονοϊό ή γρίπη”.

Όσον αφορά στα συμπτώματα αυτής της συνδυαστικής νόσους, δήλωσε: “Το μεγαλύτερο μέρος της ασθένειας είναι αναπνευστικό. Η ασθενής δεν παρουσίασε ασυνήθιστα σοβαρά συμπτώματα. Διαγνώστηκε με γρίπη και κορονοϊό μόλις έφτασε στο νοσοκομείο”.


Πάντως, η νεαρή γυναίκα -που φέρεται να είναι ανεμβολίαστη- είναι σε καλή κατάσταση.

ΠΗΓΗ: TIMES OF ISRAEL

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια