ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πλησιάζει την Γη ο κομήτης Λέοναρντ μετά από 70.000 χρόνια: Δείτε βίντεο με την εκρηκτική πορεία του

Η NASA δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει τις «εκρήξεις» του κομήτη που προκαλούνται όταν «εκπέμπει» πτητικά υλικά όπως αέριο και πάγο νερού, αλλάζοντας τη φωτεινότητά του. via NASA

Η NASA και η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία εντόπισαν λαμπερές «εκρήξεις» του κομήτη Λέοναρντ.

Η λαμπερή πράσινη σφαίρα πάγου θα περάσει κοντά από τη Γη για πρώτη φορά μετά από 70.000 χρόνια. Ένα ζευγάρι δορυφόρων κατέγραψε εικόνες και δημιούργησε βίντεο του σώματος που πλησιάζει τον Ήλιο και τη Γη με σχεδόν 160.000 μίλια την ώρα.

Ο κομήτης Leonard έχει πλάτος περίπου 800 μέτρα και έχει συλληφθεί από το διαστημόπλοιο STEREO-A (Solar Terrestrial Relations Observatory Aspacecraft) της NASA και το Παρατηρητήριο Ηλιακών Τροχιών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).

Το STEREO-A έχει επικεντρωθεί στην παρακολούθηση του πράσινου κομήτη από τον Νοέμβριο και η ομάδα της NASA κατάφερε να φτιάξει ένα σύντομο animation από δεκάδες εικόνες.

Η NASA δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει τις «εκρήξεις» του κομήτη που προκαλούνται όταν «εκπέμπει» πτητικά υλικά όπως αέριο και πάγο νερού, αλλάζοντας τη φωτεινότητά του.

Το διαστημόπλοιο της ESA, ένα κοινό έργο με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, κατέγραψε ένα βίντεο του κομήτη να διασχίζει το οπτικό του πεδίο μεταξύ 17 και 19 Δεκεμβρίου 2021. Ο κομήτης Λέοναρντ θα είναι πιο κοντά στον Ήλιο την τελευταία χιλιετία, στις 3 Ιανουαρίου 2022, και πριν από αυτό το γεγονός και οι δύο δορυφόροι ηλιακής παρατήρησης έχουν στραφεί προς την κατεύθυνσή του.

Με πληροφορίες από ertnews.gr, Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια