ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τσέκερης για λουκέτο στην "Αυγή": Πίστευα ότι θα έβρισκα 5.000 συνδρομητές στα 60.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν...Διαβάζοντας κάποιος την ανάρτηση του πρώην διευθυντή της Αυγής Άγγελου Τσέκερη, σχετικά με τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν στην παραίτηση και κυρίως γιατί η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς κινδυνεύει με "λουκέτο" ύστερα από 70 χρόνια αδιάκοπης κυκλοφορίας, αντιλαμβάνεται ότι ούτε τα ίδια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η εφημερίδα στην αναστολή της ημερήσιας έκδοσής της.

Όπως άλλωστε αναφέρει στην ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Τσέκερης για να επιβιώσει το ημερήσιο φύλλο, χρειάζονταν τουλάχιστον 5.000 συνδρομητές στην ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής.

"Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο.", λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως: "Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε. Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία.".

Θεώρησε λοιπόν εαυτόν υπεύθυνο για αυτό το γεγονός και θεώρησε πρέπον να υποβάλλει την παραίτηση του από τη διεύθυνση της Αυγής.

Ο κ. Τσέκερης όμως, προσθέτει με νόημα ότι: "Αλλα και να υπήρχαν, είναι πολύ δύσκολο για μια συντακτική ομάδα να συνεδριάζει, να σχεδιάζει, να τσακώνεται, να δίνει τον καλύτερο εαυτό της, για ένα καθημερινό φύλλο που κυκλοφοριακά είναι τόσο προβληματικό. Είναι θέμα κύρους και αξιοπρέπειας."

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη, στο facebook:

"Λίγο κάτι σαν απολογισμός για την υπόθεση της Αυγής. Στην Αυγή ανέλαβα ως διευθυντής στα τέλη Απριλίου του 2018. Πίστευα ότι ανεξάρτητα από την γενικότερη κρίση του τύπου, η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν δραματικά υποτιμημένη. Επομένως αν δείχναμε ενδιαφέρον και φροντίδα για την εικόνα και το περιεχόμενο της, ο κόσμος θα ανταποκρινόταν. Και ο χώρος θα αποκτούσε μια βιώσιμη, παρεμβατική και σοβαρή εφημεριδα όπως του αξίζει.

Τα καταφέραμε;

Όχι.

Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία από τότε ως εδώ, η εφημερίδα απέκτησε νέους αναγνώστες. Αλλά οι νέοι αναγνώστες δεν πάνε στο περίπτερο. Θέλουν το pdf. Και για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό, χρειάζονταν 5.000 συνδρομητές.

Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο.

Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε.

Και η διεύθυνση αξιολογείται πάνω σε αυτό. Τους αναγνώστες τους κερδίζεις, δεν μπορείς να απαιτείς να σου τους φέρουν με το ζορι. Και δεν τους κερδίσαμε.

Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξης: Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία.

Αλλα και να υπήρχαν, είναι πολύ δύσκολο για μια συντακτική ομάδα να συνεδριάζει, να σχεδιάζει, να τσακώνεται, να δίνει τον καλύτερο εαυτό της, για ένα καθημερινό φύλλο που κυκλοφοριακά είναι τόσο προβληματικό. Είναι θέμα κύρους και αξιοπρέπειας.

Αυτή είναι η πραγματικοτητα. Η διεύθυνση αξιολογείται εξ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα σας το περιέγραψα.

Σας ευχαριστώ για όλα. Και ειδικά στους ανθρωπους με τους οποιους δουλέψαμε μαζί τοσον καιρό, αλλά κυριως σε όσους και όσες αγαπούν πραγματικά την Αυγή, και το αποδεικνύουν καθημερινά εδώ, εκφράζω την ειλικρινή μου λύπη που ως διευθυντής δεν κατάφερα κάτι καλύτερο.

Αυτά."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια