ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Ε.Ε. προχωρά στην επιβολή κυρώσεων στη ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Wagner, αλλά για την τουρκία τσιμουδιά.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην εκδήλωση για το Σχέδιο Ανάκαμψης της Κύπρου, στην Λευκωσία. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) πρόκειται να επιβάλει κυρώσεις στην Wagner Group, εταιρεία μισθοφόρων της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών μεθαύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι κυρώσεις θα επιβληθούν σε οκτώ πρόσωπα, στον όμιλο Βάγκνερ και άλλες τρεις οντότητες που συνδέονται με αυτόν. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το πάγωμα τυχόν πόρων στην επικράτεια της Ε.Ε.

Συνεπάγονται επίσης ότι φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούν εφεξής να συναλλάσσονται με τους στόχους των κυρώσεων.
Σημειώνουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας και της Κύπρου κοροϊδεύουν όλους αυτούς τους προηγούμενους μήνες και δεν επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την επιθετικότητά της στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι κυρώσεις θα επιβληθούν εξαιτίας της δράσης του ομίλου Βάγκνερ στη Συρία, στη Λιβύη και στην Ουκρανία και στις καταγγελίες για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους ανθρώπους του.

Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ άμεσα αφού εγκριθούν από τους ΥΠΕΞ των 27 τη Δευτέρα.

Πρόσφατα στις Βρυξέλλες εκφράστηκε ανησυχία για το ενδεχόμενο η Βάγκνερ να αναπτυχθεί στο Μαλί. Χώρες μέλη της ΕΕ απείλησαν να τερματίσουν την υποστήριξη στην αφρικανική χώρα σε κρίση εάν το Μπαμακό συνάψει σύμβαση με τη ρωσική εταιρεία μισθοφόρων.

Η ΕΕ έχει αναπτύξει εκπαιδευτική αποστολή στο Μαλί, χώρα της δυτικής Αφρικής τμήματα της οποίας λυμαίνονται τζιχαντιστικές οργανώσεις οι οποίες διαπράττουν αιματηρές επιθέσεις εδώ και χρόνια.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Belgium

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια