ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κορωνοϊός - Πανεπιστήμιο Οξφόρδης vs Μoderna: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από τη μετάλλαξη «Omicron»


Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna είχε υποστηρίξει ότι τα εμβόλια δεν είναι πιθανόν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά κατά της νέας παραλλαγής - Αποτελεσματικό έναντι κάθε παραλλαγής του ιού το χάπι της Merck


Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν αποτρέπουν την σοβαρή νόσηση από τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι προτίθεται να αναπτύξει γρήγορα μια επικαιροποιημένη εκδοχή του εμβολίου που δημιούργησε με την AstraZeneca, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.


Νωρίτερα σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna δήλωσε ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν είναι πιθανόν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον, προκαλώντας αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές.


Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την Όμικρον μέχρι στιγμής και ότι θα αξιολογήσει προσεκτικά τον αντίκτυπο της παραλλαγής αυτής στο εμβόλιό του, απηχώντας ανακοίνωση που εξέδωσε η AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα.


«Παρά την εμφάνιση νέων παραλλαγμένων στελεχών (του κορωνοϊού) κατά τη διάρκεια του έτους που πέρασε, τα εμβόλια συνέχισαν να παρέχουν πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης και δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής ότι η Όμικρον διαφέρει», υπογραμμίζει το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.


«Ωστόσο έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και υπάρχουν οι διαδικασίες για την ταχεία ανάπτυξη ενός επικαιροποιημένου εμβολίου COVID-19 αν αυτό κριθεί απαραίτητο», καταλήγει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην ανακοίνωσή του.


Merck : Αποτελεσματικό το χάπι σε κάθε μετάλλαξη


Την ίδια αποτελεσματικότητα απέναντι σε κάθε μετάλλαξη του κορωνοϊού αναμένεται να έχει το χάπι της Merck με τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε η ίδια η φαρμακευτική εταιρεία.


Το συγκεκριμένο φάρμακο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics, διαθέτει αντιικές ιδιότητες έναντι μεταλλάξεων του κορωνοϊού όπως η «Δέλτα», ανέφερε η αντιπρόεδρος της Merck και επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών και εμβολίων, Ντάρια Χαζούντα.


Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα για το χάπι της Merck και να «συμβουλεύσει» τα μέλη του οργανισμού αν θα προχωρήσουν στην έγκριση χρήσης του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια