ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Σε πλήρη εξέλιξη το επιχειρηματικό σχέδιο Fincantieri - Onex

Αντιόπη ΣχοινάΣειρά συναντήσεων πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα Fincantieri και Onex καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επιχειρηματικό σχέδιο των δύο εταίρων για τη διαδικασία της ολοκλήρωσης και υποβολής του σχεδίου εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ώστε να πρωταγωνιστήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στόχος που αποτελεί κοινό όραμα των δύο εταίρων και περνά από την πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα νέων κατασκευών και συντηρήσεων με την υπογραφή του διεθνούς κολοσσού Fincantieri, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Πρώτη προτεραιότητα για το σχήμα της Onex Elefsis Shipyards, Fincantieri, DFC είναι ο φάκελος της εξυγίανσης της Ελευσίνας να φθάσει προς υπογραφή εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων στους πιστωτές για υπογραφή ώστε να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους η διαδικασία. Στόχο για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, εργάζονται διαρκώς με καθημερινή επικοινωνία και άμεση συνεργασία πολυμελής ομάδα συμβούλων και ειδικών συνεργατών από Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Onex shipyards συνεχίζει τη διαδικασία που απαιτείται ως προς την DFC με στόχο την ολοκλήρωση της άντλησης κεφαλαίων, η οποία θα «τρέξει» με την ολοκλήρωση και εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων των δικαστηρίων εξυγίανσης.

Επόμενη προτεραιότητα για το «σχήμα» είναι η κοινή αποτύπωση της κατάστασης των Ναυπηγείων για εμπορικούς σκοπούς, ενώ ακολουθούν οι εγχώριες ανάγκες για αμυντικούς σκοπούς.

Ειδικά δε στο θέμα των αμυντικών προγραμμάτων η επιχειρηματική σύμπραξη διατηρεί θεσμική στάση, καθώς κύκλοι της εταιρείας τονίζουν στο Liberal πως «αυτά είναι θέματα της ελληνικής κυβέρνησης, ΥΕΘΑ και ΠΝ και μόνο».

Από τις δύο πλευρές της ελληνοϊταλικης σύμπραξης σημειώνεται επίσης πως «Όταν μας καλέσουν για να κάνουμε προσφορά θα την κάνουμε και θα είναι πλήρως ανταγωνιστική για κάθε κατηγορία πλοίου που θα μας ζητηθεί, ολιστική, με ασυναγώνιστους & εγγυημένους χρόνους παράδοσης και εξολοκλήρου εγχώρια κατασκευή» Συμπληρώνουν δε πως «η φήμη της Fincantieri στηρίζεται στην τήρηση προϋπολογισμού αλλά και χρόνων παράδοσης».

Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έχει δοθεί προσφορά από τη Fincantieri-Onex για κορβέτες ελληνικής κατασκευής καθώς ως πρώτο και βασικό βήμα, έχει συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών κατά τη διάρκεια συνάντησης την προηγούμενη εβδομάδα, η αποτύπωση των προτεραιοτήτων και επιχειρησιακών απαιτήσεων και προγραμμάτων του ΥΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση προσφοράς από την επιχειρηματική σύμπραξη Fincantieri & Onex Shipyards, υπό την εταιρία ειδικού σκοπού Onex Elefsis Naval & Maritime προϋποθέτει πρώτα περαιτέρω στοιχεία ώστε να αποτυπωθεί η ακριβής επιχειρησιακή ανάγκη, να καταγράφει η παρούσα δυνατότητα του ναυπηγείου σε σχέση με τις μελλοντικές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και κατά συνέπεια και οι περαιτέρω ανάγκες σε επενδύσεις.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα των μετοχών της Νεωρίου Συμμετοχών κύκλοι της εταιρίας ειδικού σκοπού FEYTEA Ηoldings, ξεκαθαρίζουν πως το θέμα κατοχής και ιδιοκτησίας είναι τελεσίδικο και οριστικό και οποιαδήποτε περαιτέρω ερμηνεία η εικασία είναι έωλη και αβάσιμη, ενώ είναι σαφές ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής μετόχων. Καταλήγουν δε πως η ιδιοκτησία των μετοχών είναι πλήρως διασφαλισμένη ώστε να εξελιχθεί ομαλά η εξυγίανση της εταιρίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια