ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Διαβητολόγος Γιώργου Τράγκα : Ήταν η μοναδική φορά που δεν με άκουσε - Δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο και έψαχνε δικαιολογίες


«Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι δεν θα έκανε το εμβόλιο», δηλώνει ο Χρήστος Ζούπας

«Τον εκλιπαρούσα να εμβολιαστεί δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο διαβητολόγος και γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας.

Ο κ. Ζούπας τόνισε πως ήταν υποχρεωμένος να εμβολιαστεί καθώς ανήκε σε ευπαθή ομάδα.

Την ίδια στιγμή ο γιατρός δήλωσε πως δεν μπορούσε να φανταστεί πως δεν θα έκανε το εμβόλιο.

«Πραγματικά όχι μόνο τον παρακαλούσα, τον εκλιπαρούσα διότι δεν είναι δυνατόν ένας τόσο καλλιεργημένος, μορφωμένος, ανδρωμένος άνθρωπος μέσα στα ΜΜΕ να έχει τέτοιες αρνητικές σκέψεις απέναντι στο φόβο να κάνει το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούπας.

«Ιδιαίτερα οι ''γλυκείς'' άνθρωποι, γιατί δεν μ’ αρέσει να τους χαρακτηρίζω διαβητικούς, έχουν υποχρέωση ιδιαίτερα αν είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι αυτή είναι η πιο ευπαθής ομάδα να κάνει έξαρση της πανδημίας και του κοροναϊού. Αυτοί έχουν τη μεγάλη θνητότητα και θνησιμότητα. Αυτός ήταν υποχρεωμένος από την αρχή να κάνει και μου κάνει εντύπωση ότι με παίρνουν και πολλοί παλιοί μου ασθενείς οι οποίοι έχουν φοβηθεί μετά από αυτά όλα που ακούσαν και με παρακαλούνε πότε και ποιο εμβόλιο να πάνε να κάνουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είναι απίστευτο πως ο Γιώργος πως παρασύρθηκε τόσο πολύ με αυτή την αρνητική σκέψη στο εμβόλιο και επί μια ολόκληρη εβδομάδα συζητούσε πώς να φτιάξουμε ένα χαρτί για να καθυστερήσουμε το εμβόλιο. Και του λεω ''μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά από έναν άνθρωπο σαν εσένα;''», επισήμανε ο διαβητολόγος.

«Ήταν τουλάχιστον 35 χρόνια ασθενής μου. Τα πρώτα χρόνια όταν ήταν πάρα πολύ νέος είχαμε πολλές αντιδικίες γιατί εγώ επέμενα επειδή ήταν νέος έπρεπε γρήγορα να αρχίσει να κάνει ινσουλίνη για να ζήσει πολλά και καλά χρόνια γιατί του έλεγα ότι μόνο αυτοί οι άνθρωποι που στο σακχαρώδη διαβήτη από νέοι αρχίζουν να κάνουν ινσουλίνη μόνο αυτοί ζούνε πολλά και καλά χρόνια. Τότε ο κόσμος φοβόταν την ινσουλίνη. Όταν επιβεβαιώθηκα τότε έγινε κολληταράκι μου, έγινε ο άνθρωπος που ότι και να του έλεγα θα το έκανε με ευλάβεια. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που δεν με άκουσε. Εδώ και ένα μήνα είναι που μιλάγαμε για αυτό το θέμα, πριν ένα μήνα επικοινώνησε μαζί μου... Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι δεν θα έκανε το εμβόλιο. Δεν ήξερα αν ο Γιώργος έκανε ή όχι το εμβόλιο του όταν με πήρε τηλέφωνο και άρχισε να μου λεει για διάφορες ιστορίες και για διάφορα χαρτιά που ήθελε να βρούμε έναν τρόπο να μπορούμε να το καθυστερήσουμε τότε κατάλαβα ότι ήταν άνθρωπος που δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ήταν τόσο πολύ καλά τόσα χρόνια, ήταν τοσο γερός, δυνατός και ανθεκτικός που νόμιζε ότι δεν θα τον αγγίξει τίποτε. Αλλά αυτό ο ιός είναι διαβολοιός», τόνισε στη συνέχεια.

«Πολύ φοβάμαι ότι είχε διαμορφώσει κάποια αντίληψη από κάποια παρέα γιατί ήταν και άλλοι που την πατήσανε γύρω του δεν είναι μόνο αυτός γιατί από κάποια τέτοια μικροσυγκέντρωση ξεκίνησε το κακό. Ο εμβολιασμός είναι η μοναδική λύση και είναι αδιανόητο στην εποχή μας όταν έχουμε τέτοια δυνατότητα να το αποφεύγουμε σαν το διάολο με το λιβάνι. Όλοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο διότι αυτό είναι το μοναδικό μέσο που έχουμε για να σωθούμε γιατί ο κάθε οργανισμός έχει μια ιδιαιτερότητα πως θα αντιδράσει σε αυτό τον περίεργο ιό», κατέληξε ο κ. Ζούπας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια