ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πρόεδρος της Κομισιόν: “Να σκεφτούμε” τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


“Βόμβα” από την πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να “σκεφτεί” το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις Βρυξέλλες, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι “είναι μία συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει” και διευκρίνισε πως η απόφαση ανήκει στα κράτη-μέλη.


Η συνέντευξη Τύπου είχε ως θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της παραλλαγής Ομικρον.


Η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση, πρόσθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση.


Πρόεδρος Κομισιόν: 100 ημέρες για την προσαρμογή των εμβολίων στη μετάλλαξη Όμικρον
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, η επιστημονική κοινότητα θα χρειασθεί “100 ημέρες” για να προσαρμόσει την εμβολιαστική της απόκριση στην νέα παραλλαγή Ομικρον.


Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


Η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από την φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο.


“Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση”, πρόσθεσε.


“Εχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου”, είπε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια